Aşiret kavgası: 30 yaralı

ADANA'da yaşayan Şanlıurfalı birbirine akraba 2 aşiretten birine mensup 2 çocuğun fırından ekmek alımı sırasında karıştıkları kavga, aşiretler arası meydan savaşına dönüştü. 2 aşirete mensup yaklaşık bin kişi taş, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı.

Aşiret kavgası: 30 yaralı
ADANA'da yaşayan Şanlıurfalı birbirine akraba 2 aşiretten birine mensup 2 çocuğun fırından ekmek alımı sırasında karıştıkları kavga, aşiretler arası meydan savaşına dönüştü. 2 aşirete mensup yaklaşık bin kişi taş, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Mahalle savaş alanına dönerken, 30 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Yüreğir İlçesi'ndeki 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi'nde oturan Şanlıurfalı 'Kurmani' Aşiretinden 2 çocuk, sabah saatlerinde 'Yüksel' Aşireti üyelerinden Mahmut ve Mehmet Yüksel kardeşlere ait Susken Oğlu Pide ve Lahmacun Fırını'ndan pide almaya gitti. Ekmek alımı sırasında çıkan tartışmada çocukların bir fırın işçisini dövmesi üzerine kavga çıktı. Birbirleri ile akraba olan Yüksel ve Kurmani Aşireti üyeleri, oturdukları karşılıklı 8 sokakta taş, sopa ve bıçaklarla birbirlerine saldırdı. Bazı kişiler, tek ve iki katlı evlerinin damlarına çıkıp taş ve tahta attı. Sokağa taşan kavga sırasında kadınlı, çocuklu bin kişiyi aşkın aşiret üyeleri sopalarla birbirlerine vurdu.

POLİS BİBER GAZIYLA DAĞITTI

Bölge karakolu ekipleri olayı yatıştıramada yeterli olamayınca Çevik Kuvvet'ten destek istendi. Aşiretin ileri gelenleri de ellerinde sopalarla kavgayı durdurmaya çalıştı. Çevik Kuvvet polisleri, Çukuruova Caddesi'ne girerek kalabalığı dağıttı. Dağılmak istemeyenlerin üzerine biber gazı sıktı. Bunun üzerine kalabalık ara sokaklara kaçtı. Taş ve sopaların havada uçuştuğu, caddenin savaş alanına dönüştüğü kavgada 30 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Aziz, Sevim, Salih, Fatma ve Selahattin Yüksel, Bekir Baytal, Zekiye Kayabaşı, Sabah Kayabaşı, Abdullah Beyazkuş, Nuriye Şal ve Mustafa Çakır Devlet Hastanesi'ne, Ali Yüksel ve Mahmut Aslan ise Numune Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Diğer hafif yaralıların ise olayların yatışması üzerine aralıklı olarak hastanelere götürüldükleri belirtildi.

ÇEVİK KUVVET ÖNLEM ALDI

Çevik Kuvvet polisleri, kavganın yeniden çıkmaması için ara sokakların girişinde beklerken, taşlarla dolu olan sokak ise çevredeki esnaflarca temizlendi. Emniyet Müdürü Arif Akkale de kavganın önlenmesi üzerine olay yerine geldi. Şube müdürlerinden bilgi aldıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Kavgayla ilgili soruşturma sürdürülürken, mahalle sakinleri kavga eden iki aşiretin de birbirlerine çok yakın akraba olduklarını belirterek, “Bir ekmek yüzünden iki aşiret birbirine girdi. Yol savaş alanına döndü. Çeviz kabuğunu doldurmayacak bir nedenden birbirlerini öldüreceklerdi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam