Asım Aykan açıklama yaptı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene üniversite kontenjanlarının yüzde 25 oranında artırıldığını, bu durumun da yurt talebini oldukça artırdığını belirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne 2008-2009 öğretim yılında, ÖSYM tarafından yerleştirilen öğre

Asım Aykan açıklama yaptı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene üniversite kontenjanlarının yüzde 25 oranında artırıldığını, bu durumun da yurt talebini oldukça artırdığını belirtti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne 2008-2009 öğretim yılında, ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilerden, bin 645 erkek ve bin 143 kız olmak üzere, 2 bin 788 öğrencinin yurt için yedek olarak kaydedildiğini ifade eden Aykan, şöyle devam etti:
''Bu yedek öğrencilerden 85 kız ve 330 erkek öğrenci yedekten yurtlara yerleştirilmiş ve halen 160 kız ve 50 civarında erkek öğrenci de yurtlarda misafir olarak kalmaktadır. Bu itibarla özellikle kız öğrencilerimizi dışarıda bırakmamak adına, Trabzon Telekom'un Yalıncak'ta bulunan eğitim merkezinde kız öğrencilerimizin kalması için Telekom Genel Müdürlüğü ile gerekli girişimler yapılarak 1 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında günlüğü 5 YTL'den 100 kız öğrencimiz kalabilecektir. Ayrıca Yomra'da yapılmakta olan 500 kişilik öğrenci yurdu, önümüzdeki öğretim yılında tam kapasite olarak hizmete girebilmesi için çalışmalar devam etmektedir ve şu ana kadar yüzde 60'ı tamamlanmıştır. Üniversite kampüsünde yapılacak olan 500 kişilik öğrenci yurdunun da ihalesi yapılmış olup, birkaç ay içerisinde temel atma çalışmaları başlayacaktır. Şehrimiz hükümetimiz döneminde her konuda atılım yapmış ve yapmaya devam etmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler