Vali Doğanay, sporcuları kabul etti

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi akarsu kano sporcuları ile Yusufeli Belediyesi rafting takımını kabul etti.

Vali Doğanay, sporcuları kabul etti

Ziyarette, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık da hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay, Artvin'in, gerek akarsu, gerekse barajlarıyla su sporları için Türkiye'nin en uygun illerinin başında geldiğini söyledi.

Artvin'in barajlar sonrasında durgun su kano sporuna çok uygun olduğunu belirten Doğanay, şöyle devam etti: "Artvin, su sporlarına uygun, gerekli debi ve rejimini bünyesinde barındıran birçok akarsu kaynağına sahiptir. Özellikle ilimizde yapımı tamamlanan barajlar ve akarsularda kano sporu ve durgun su sporları yapılabilir. Ayrıca ilimizdeki barajların ülke ekonomisine sağladığı ekonomik katkının yanı sıra su sporları kapsamında da ilimizin hem tanıtımına, hem de gençlerimizin su sporlarına yönelmesine katkı sağlayacağına inanıyorum."

Sporcuların sorun ve taleplerini dinleyen Doğanay, Valilik olarak her türlü spor branşına büyük destek verdiklerini ve başarılı sporcuları ödüllendirdiklerini kaydetti.

Kaymakam Kaykaç, Türkiye'de 20 Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezinden birinin de Yusufeli ilçesinde bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezimizde 12 sporcu yer almakta olup ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmaktadırlar. Yusufeli Belediyesi Rafting Takımı kısa zamanda Türkiye'de önemli dereceler elde etmiştir." diye konuştu.

Yusufeli'nde kano ve rafting sporuna ilginin her geçen gün daha da arttığını belirten Kaykaç, "Altyapıda 60 sporcumuz bulunmaktadır. Bu anlamda Yusufeli su sporlarında önemli bir merkez haline gelmiştir." dedi.

Ziyaretin sonunda Doğanay, başarılı sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel