Şaşılık sorunu bulunan bebeğe Valilik sahip çıktı

Artvin'de şaşılık sorunu olan 14 aylık Esila Ok, Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın desteği ile ameliyat edildi.

Şaşılık sorunu bulunan bebeğe Valilik sahip çıktı

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşayan Fatih ve eşi Dilay Ok, bir süre önce Vali Doğanay'a telefonla ulaşarak, çocuklarının hastalığına ilişkin görüşmek istediklerini bildirdi.

Doğanay, genç çifti makamında kabul etti. Fatih Ok, ziyarette kızının gözlerinde şaşılık problemi bulunduğunu ancak ekonomik nedenlerle ameliyat ettiremediklerini belirterek, Doğanay'dan yardım talebinde bulundu.

Vali Doğanay, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İrfan Akalın'dan bebeğin ameliyat edilmesi için gerekenlerin yapılmasını istedi.

Esila Ok, Artvin Devlet Hastanesinde, göz hastalıkları uzmanı da olan İl Sağlık Müdürü Akalın tarafından ameliyata alındı.

Akalın yaptığı açıklamada, ameliyatın yaklaşık iki saat sürdüğünü belirterek, "Başarılı bir operasyonun ardından yavrumuzun şaşılık sorununu büyük oranda giderdik. Ameliyatın ardından gerçekleştirdiğimiz kontrolde de görmesinin çok iyi seviyede olduğu tespit ettik. Yavrumuz artık etrafını daha sağlıklı görebilecek." dedi.

Çocuklarda şaşılıkta erken tanının önemli olduğunu vurgulayan Akalın, "Bebeklerde ilk üç ya da altı aya kadar olan göz kaymaları ara ara görülen normal bir durumdur. Bu kaymalar kas gelişiminin zayıflığından veya sinirsel uyarının eksikliğinden kaynaklanabilir. Bizler, 6 ay ve sonrasında sebat eden veya doğuştan büyük açılı kaymaları önemsiyoruz." diye konuştu.

Akalın, bebekte şaşılığın sürmesi halinde bir yaşından sonra mutlaka tedavi planlamasının yapılması gerektiğine dikkati çekerek, "Eğer kayma doğuştan ise ve gözlük kullanımıyla da düzelmiyorsa operasyon gerekiyor. Eğer sadece ara ara olan bir kayma varsa, çocuğun kas gelişimi tamamlansın diye genellikle 3-4 yaşına kadar izliyoruz. Her duruma göre ayrı tedavi uyguluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Esila Ok'un annesi Dilay Ok, kızının sağlığına kavuşması için destek veren Vali Doğanay ve tüm ilgililere teşekkür etti. 

Mutluluk gözyaşı döken iki çocuk annesi genç kadın, kızının etrafına artık daha anlamlı baktığını anlatarak, "Devletin kapılarını sonuna kadar açan ve sorunlarımızı dinleyerek bize sahip çıkan Valimize, ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Opr. Dr. İrfan Akalın ve sağlık ekibinden Allah razı olsun." dedi.

Hurda toplayıp satarak ailesinin geçimini sağlayan baba Fatih Ok da ilgililere teşekkür ederek, Allah'tan devlete, hükümete ve millete zeval vermemesini diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler