Sarp Sınır Kapısı en iyi bayramını geçiriyor

Türkiye'nin Asya'ya bağlantı noktası olan Sarp Sınır Kapısı’nda geçmiş bayramlarda yaşanan manzaradan eser kalmadı. 

Sarp Sınır Kapısı en iyi bayramını geçiriyor

Haber61 / Haber Merkezi / Özel Haber

3 günlük bayram tatilinde Batum üzerinden geçerek seyahat etmek isteyenler, Artvin Valiliği’nce hayata geçirilen uygulamayla ülkeler arasında kolaylıkla geçiş yapabiliyor.


Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Orta Asya ülkelerine açılış kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluk yaşanmaması için bayram tedbirleri alındı.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, Ramazan Bayramı arifesinde birkaç saatlik yaşanan yoğunluktan şimdi eser yok. 

Araç geçişlerini azaltmak için hayata geçirilen yeni uygulamayla geçmiş bayramlarda çokça karşılaştığımız uzun kuyruklar ortadan kalktı.  

Bölgelerin Ticaret Odaları, Gürcistan yetkilileri ve TURSAB’a bağlı acenteler ile yapılan istişareler neticesinde, özellikle yoğunluk olan saatlerde yayalara, turizme yönelik ve ihracata yönelik çıkışlara öncelik sağlanıyor.

Aynı şekilde ağır vasıtalar, hem Türkiye hem de Gürcistan kesiminden Ardahan Sınır Kapısı’na yönlendirilerek Sarp'ta uzun kuyrukların oluşmasının önüne geçiliyor.

Sarp Sınır Kapısı’nda Gürcistan’a geçişteki 6 olan kontuar sayısının yaz mevsimiyle beraber önce 8’e ardından bayram tedbirleri nedeniyle 13’e çıkarılması kolaylık sağlıyor.

Gürcistan’dan Türkiye’ye girmek isteyenler de 14 kontuarda pasaport işlemi yaptırabiliyor. 

Bayramda Sarp Sınır Kapısı’nda hizmet veren çalışan sayısının iki katına çıkarılması da vatandaşları memnun ediyor.

Bayram arifesinde ağır vasıta geçişlerinde yaşanan yoğunluğun kısa süreli olduğunu söyleyen yetkili, “Giriş ve çıkışlarda ne Türkiye ve Gürcistan tarafında kuyruklar oluşmuyor. Şu anki durum umduğumuzdan daha iyi gidiyor. Sarp’ta bundan önceki tüm bayramlara göre çok daha rahat giriş çıkış yapılabiliyor” şeklinde bilgi verdi.




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler