Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

Artvin’de engelli çocuk anneleri bir araya gelerek anneler gününü hep birlikte kutladı.

Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

Artvin’de engelli çocukların anneleri anneler günü nedeniyle bir araya geldi. Artvin Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlikte anneler ve çocukları doyasıya eğlendi. Programda annesi için şiir okuyan bedensel engelli Suda sadece kendi annesini değil programa katılan tüm anneleri de duygulandırdı. 


Anneler günü dolayısıyla çocuklarıyla bir arada kutlama yapmaktan mutlu olduğunu dile getiren Emine Dursun “Doğduğundan beri engelli. Dengede durabiliyor, eline tutarsam yürüyebiliyor, okula gidip geliyoruz fakat arabamız olmadığı için de çok zorlanıyoruz. Sabah kalkarken çok zorlanıyorum, zaten bende tiroit kanseriyim. Çok zorlanıyorum arabaya koymak için yürütmek için” dedi. 

5. Sınıf öğrencisi olan Kızı Sude ise yaşadığı zorlukları “Beni kapıdan alıp kapıya bırakacak, okula getirecek servis istiyorum. Okula gidip gelmekte güçlük çekiyorum” ifadelerini kullandı.

Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

Bir başka engelli çocuk annesi Fatma Seçkin ise yaşadığı zorlukları “Aşırı zorluk çekiyoruz, en azından kendisi. Kendi de gayret etti bizde gayrettik okuttuk. Şimdi de iş istiyor. 2 yıllık üniversite mezunudur, iş istiyor ama henüz hiçbir yerde bir şey yok” dedi.

Mezun olduğu halde iş bulamadığı için engelli kızının sinirli olduğunu ve bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getiren anne Hatice Tavşan “İş okulu mezunu, iş bulamıyor, bu yüzden stresli çok. Evde bazen tartışma çıkartıyor bu nedenle. Sürekli evde bu yüzden sürekli stresli. Bu yüzden çocuğum için iş bakıyorum ve iş istiyorum” şeklinde konuştu.

3 çocuğundan 2’si engelli olan Nebahat Akdeniz isimli anne 31 yaşındaki engelli kızı ve 21 yaşındaki engelli oğlunun yürüme ve denge bozukluğu olduğu için evden çıkamadıklarını onlar için sürekli evde olduğunu dile getirerek “Hiçbir yere gitme şansımız yok. Yürüme, denge bozuklukları var. Yalnız bırakamıyorum, bir yere gidemiyorum. Sürekli evde çocuklarımlayım. Anneler gününü bile unutmuştuk” ifadelerini kullandı.

Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

Onlar 'Özel Çocuklar'ın Özel Anneleri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler