KHK'dan müjdeli haber, Kemalpaşa ilçe oldu

Son yayınlanan KHK kapsamında Artvin'in Kemalpaşa beldesi ilçe statüsüne kavuştu.

KHK'dan müjdeli haber, Kemalpaşa ilçe oldu

Haber61 / Haber Servisi

Kemalpaşa'lıların uzun zamandır beklediği müjdeli haber sonunda geldi.


OHAL kapsamında yayımlanan yeni KHK ile Aksaray'ın Sultanhanı ile Artvin'in Hopa ilçesine bağlı Kemalpaşa beldeleri ilçe yapıldı. Ayrıca 694 numaralı KHK’da 13 köyün bağlı bulundukları ilçeler de değişti.


12 KÖY HOPA’DAN ALINIP KEMALPAŞA’YA BAĞLANDI

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı; Akdere, Çamurlu, Dereiçi, Gümüşdere, Karaosmaniye, Kayaköy,  Kazımiye, Köprücü, Linan, Osmaniye, Sarp ve Üçkardeş köyleri Kemalpaşa ilçesine bağlandı.


KEMALPAŞA NEDEN ÖNEMLİ?

Artvin'in Hopa ilçesine bağlı olan Kemalpaşa beldesi, Türkiye'nin Kafkaslara açılan Sarp Sınır Kapısı'na en yakın yerleşim bölgesi. Sarp'a yakınlığı nedeniyle Kemalpaşa'da ticari faaliyetler yoğun şekilde gerçekleşiyor. 

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, göreve geldiği günden bu yana Kemalpaşa beldesinin ilçe olması için TBMM Genel Kurulu'na birçok kez kanun teklifi sunmuştu. Yerel yöneticiler ve yöre halkı da Kemalpaşa'nın ilçe olması yönünde defalarca girişimde bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel