DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Artvin'de yapıldı

DOKA 108. Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Artvin'de yapıldı

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının (DOKA) 108. Yönetim Kurulu Toplantısı, Artvin'de yapıldı.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantının Artvin'de düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Artvin ve DOKA bünyesindeki illere hayırlı olmasını diledi.

DOKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı ve Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise toplantı vesilesiyle ilk defa geldiği Artvin'i çok beğendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Artvin tıpkı Gümüşhane gibi dağlara, kayalıklara kurulmuş. Bunlar dezavantaj gibi görünse de avantaja çevrilebilir. Bize düşen görev bunu avantaja çevirmek. Bölgemizin merkezi Trabzon ve diğer illerimizdir. Bununla birlikte Artvin gibi, Gümüşhane gibi coğrafi konum itibarıyla dezavantajı olan illerin pozitif ayrımcılıkla desteklenmesinde fayda görülebilir. Bu toplantıların bu illerde yapılmasını da bu yüzden önemsiyorum."

Doğanay, insan kaynakları açısından küçük ölçekli illerde kalkınma ajansılarının yönlendirici etkisinin önemine dikkati çekerek, "Bu kapsamda DOKA'nın bölgedeki güzel çalışmalarına şahit oluyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemde de aynı çalışmalar devam eder. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı turizm diye düşünüyorum. Bu yöne yönelik proje ve yatırımlara ağırlık vermemiz lazım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından basına kapılı devam eden toplantıda, 2019 yılı genel faaliyetlerinin planlanması, 2018 yılı fizibilite desteği programına ilişkin projelerin görüşülmesi, idari ve mali işlerin değerlendirilmesi gibi konuların ele alındığı öğrenildi.

Toplantıya, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Ordu Valisi Seddar Yavuz, belediye başkanları ve diğer ilgililer de katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler