Dar gelirli aileye valilik el uzattı

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Borçka ilçesinde geçim sıkıntısı çeken aileyi evinde ziyaret etti.

Dar gelirli aileye valilik el uzattı
Vali Doğanay, ilçeye bağlı Avcılar köyünde ikamet eden 6 nüfuslu Mahmut Köse ailesini evinde ziyaret ederek talep ve sıkıntılarını dinledi. 
Eşinin böbrek hastası olduğunu belirten Bahtışen Köse, “Eşimin işi yok geçim sıkıntısı çekiyoruz. 4 çocuğumuz var ikisi okula gidiyor. İki ineğimiz ve birkaç tavuğumuz var. Hiçbir gelirimiz yok. Eşim yıllardır böbrek rahatsızı. Geçim sıkıntısı çekiyoruz” dedi.

İki odalı ahşap evde yaşamlarını sürdürdüklerini ifade eden Köse,” Evimiz çok eski ve iki odası var. 6 nüfus bir odaya yatıyoruz. Çatısından yağmur suları damlıyor. Buzdolabı ve çamaşır makinemiz bozuk. Maddi durumumuz iyi olmadığı için yenisi alamadık.” diye konuştu. Köse, ayrıca hasta olan eşine uygun sürekli bir iş talebinde bulundu. 

Evin onarımı yapılacak, babaya iş imkanı sağlanacak

Vali Doğanay ise Köse ailesine devlet olarak her türlü yardımda bulunacaklarını ifade ederek,” Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Artvin temsilcisi olarak sizlere yardım etmek için buradayım. Sizleri ziyaret etmek istedim. Devlet olarak hükümet olarak sizlerin her türlü maddi ve manevi ihtiyacınızı karşılamak üzere buradayız. Kısa sürede evin tadilatını ve çatı onarımını yaptıracağım. Ayrıca evin temel ihtiyaçları ile beyaz eşya yardımında bulunacağım. Ayrıca çocukların eğitimi konusunda da gerekli yardımlarda bulunacağım. Eşinizde çalışabileceği sürekli bir iş bulacağım. Sizler rahat olsun. Devletimiz sizlerin her zaman yanındadır” dedi. 

Doğanay, devletin kapılarının her zaman dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere açık olduğunu da söyledi. Öte yandan Köse’nin komşusu olan Hüseyin Dinç’in evini de ziyaret eden Vali Doğanay, heyelan riski bulunan evin ön kısmında istinat duvarı yapılması için ilgili kurum amirlerini cep telefonundan arayarak talimat verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel