Cerattepe'de ÇED protestosu

Cerattepe'de ÇED olumlu kararının iptali için alınan alınan davasının onanması protesto edildi.

Cerattepe'de ÇED protestosu

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetleri kapsamında "ÇED olumlu" kararının iptaline ilişkin açılan davanın onanması protesto edildi.


Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde Halitpaşa Meydanı'nda toplanan grup, Rize İdare Mahkemesinin verdiği "ÇED olumlu" kararının iptaline ilişkin açılan davanın Danıştay 14'üncü Dairesince onanmasına tepki gösterdi.

Güvenlik önlemlerinin alındığı alanda toplanan grup, maden karşıtı sloganlar attı.

Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan, İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Çanakkale'de eş zamanlı basın açıklamaları yapıldığını söyledi.

Cerattepe'de ÇED protestosu

Karahan, "ÇED olumlu" raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye'nin en büyük çevre davasında, Rize İdare Mahkemesinin "Madencilik yapılabilir" yönündeki kararının Danıştay tarafından onanmasının, hukuk ve adalet açısından içler acısı bir karar olduğunu savundu.

Cerattepe'de ÇED protestosu

Toplam 25 sayfalık kararın hiçbir yerinde temyiz taleplerinin reddine ilişkin bir bölüm veya hiçbir gerekçe bulunmadığını öne süren Nur Neşe Karahan, "Cerattepe mücadelesi 25 yıldır süren bir mücadeledir. Bugün başlayan ve biten bir mücadele olmamıştır. 25 yıllık şanlı bir sivil direniş öyküsünü, bir mahkemenin gerekçesiz ve şaibeli kararına bağlayacak değiliz." dedi.

"Artvin halkının vicdanında yer etmeyen ve adaletin zerresi bulunmayan bir kararı kabul etmediğimizi bütün dünyaya ilan ediyoruz." diyen Karahan, "Yaşamı yok eden bu gözü dönmüş doğa katliamına karşı Artvin halkının mücadelesi artarak sürecektir. Bu şanlı direnişe bütün Artvinlileri, çevre dostlarını, ülkenin gerçek yurttaşlarını bekliyoruz." diye konuştu.

Gruptakiler basın açıklamasının ardından dağıldı.

Cerattepe'de ÇED protestosu

Cerattepe'de ÇED protestosu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler