Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

11 hayvanı zehirlenen kişi suya maden karışmış olabileceğini ileri sürdü.

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde 11 hayvan sebebi henüz kesinleşmeyen bir nedenden ötürü zehirlenerek hastalandı. 


Bölgede devam eden madencilik faaliyetleri nedeniyle, içme suyunda karışmış olabilecek bir maddeden dolayı hayvanlarının zehirlendiğini iddia eden hayvan sahibi Fikret Beyaz 9 yıldır hayvancılık yaptığını ve böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını dile getirdi. Cerattepe bölgesine çıkan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve yönetimi kirlenen su kaynaklarını inceledi, hayvanları hastalanan çiftçi ile görüştü. Heyet, farklı bölgede su numuneleri alarak tahlile gönderdi. Cerattepe’deki kuzey galerinin hemen altında bulunan merada geçimini hayvancılıkla sağlayan Fikret Beyaz, 11 hayvanının hastalandığın belirterek maden şirketinin çalışmaya başlamasının ardından su kaynaklarının kirlendiğini öne sürdü. Beyaz, hayvanlarının cansız kaldığını, ishalinin kesilmediğini, ağrılarının ve sancılarının durmadığını dile getirerek hayvanların yerinden kalkmadığını ve geviş getirmediğini, bu durumun kendisini korkuttuğunu ifade etti.

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

Beyaz, “Ben burada beş altı yıldır aynı merada hayvan besliyorum. Maden şirketi başlayana kadar her an gibi bir sıkıntımız sorunumuz yoktu. Şirketin çalışmalarının ardından artık suyumu veriyor, tünelin içini mi boşaltıyor bilmiyorum benim yaklaşık. 11 tane malım zehirlendi. Hayvanlardan hiçbir türlü verim alamıyorum" ifadelerini kullandı.

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

Kendilerinin merayı terk edemeyeceğini, terketmesi gerekenin maden şirketi olduğunu dile getiren Beyaz, “Ben bu maden çalışması başlayana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım, görünen bu meranın tamamı tapuludur bizim dedelerimiz de gelir şahitlik yapar biz bu suyu böyle görmedik. Bizi normal yolumuz kapalı, bizim o bölgeden geçmemize zaten izin vermiyorlar. Görevliler geldi numune aldılar, burada benim büyük zararım var ben bir maden şirketi yüzünden bu merayı terk edemem. Terk edecekse maden şirketi terk etsin” dedi.

Bu bölgede 100’e yakın büyükbaş hayvan olduğunu ifade eden Beyaz, yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, bölgede hayvanların kullandığı sudan numuneler alınırken, alınan numunelerin sonuçlarının çıkmasının ardından bir açıklama yapılacağı kaydedildi.

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

Cerattepe'de 11 hayvan zehirlendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler