Boğalara horonlu karşılama

Aydın ve Muğla’dan gelen boğalar Artvin’de coşkuyla karşılandı.

Boğalara horonlu karşılama

Artvin’in Kafkasör Yaylası'nda gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası’ öncesi Aydın ve Muğla’dan yola çıkan 4 boğa, halkoyunlarıyla karşılandı.



Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege bölgelerindeki illerden getirilecek boğalar bu yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası'nda arenaya çıkacak. Güreşlere katılmak üzere Muğla ve Aydın’dan TIR'la yola çıkan 4 boğa, 13 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek olan güreşler öncesi Artvin'e ulaştı. 3 gün süren yolculuğun ardından kente ulaşan boğalar, akşam saatlerinde Artvin Valiliği önünde halkoyunları ekiplerince karşılandı. Güreşecekleri ortama uyum sağlamaları için 10 gün önceden kentte kapma girecek olan Cumhur, Fırtına, Ayvaz ve Yakışıklı adlı dev boğalar Artvin halkından da yoğun ilgi gördü. Muğla’dan gelen 16 yaşındaki 60 kupa sahibi 'Cumhur' adlı boğa da ilgi odağı oldu. TIR'daki boğaları cep telefonlarıyla görüntüleyen vatandaşlar, ayrıca sosyal medya üzerinden de canlı yayın gerçekleştirdi.


PEHLİVAN BOĞALAR KAMPA GİRECEK

Karşılama sonrası açıklama yapan Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer, bu yılki güreşlerde bir ilke imza atıldığını belirterek, "Bugün Aydın ve Muğla’dan boğalarımız geldi ve onları karşıladık. Görünen o ki; herkes oldukça heyecanlı, bu boğalar Kafkasör yaylasında 10 günlük bir kampa girecekler. Bin 800 kilometre uzaklıktan gelen boğalar, ortama alışması için de 10 günlük bir kamp süresi geçirecekler. Ardından 13 Ağustos’u bekleyeceğiz. 13 Ağustos’ta Artvin’in e kaliteli pehlivan boğalarıyla, Muğla ve Aydın’ın en kaliteli pehlivan boğaları mücadele edecek. Bu bir ilk, bir ilden başka bir ile giden Türkiye şampiyonası adı altında boğa güreşi düzenlemek, Boğacılar Spor Kulübü adına bu ilki yaşamanın gurur ve sevinci içersindeyiz" dedi.


Boğalara horonlu karşılama


'BİR HAYALİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

İlgi odağı olan 'Cumhur' adlı boğanın Türkiye'nin gelmiş geçmiş en kaliteli boğalarından biri olduğunu da kaydeden Koçer, "Artvin’de boğacılıktan hiç anlamayan biri bile Cumhur’un ismini duymuştur. Gelmiş geçmiş Türkiye’nin en kaliteli boğalarında biridir. Muğla’dan Cumhur'u Türkiye şampiyonasına getirmek için çok uzun uğraşlar verdik. Cumhur ile Artvin boğasını güreştirmek bir hayaldi, ama şu anda biz bu işi Allah’ın izniyle başardık" diye konuştu.

Karşılama sonrası boğalar dinlenmek üzere ahırlarına çekildi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler