Ayılar, tatil köyünün müdavimi oldu

Artvin'de boz ayılar, bölgedeki tatil köyünün daimi ziyaretçisi oldu.

Ayılar, tatil köyünün müdavimi oldu
Artvin'in Şavşat İlçesi'nde aç kalan boz ayılar, bölgedeki tatil köyünün daimi ziyaretçisi oldu. Her gece geç saatte tesise gelen ayılar, çöp kutularından karnını doyuruyor, tesiste yemek yiyenler de ayıları izliyor.

Şavşat’a 10 kilometre mesafedeki Kocabey Köyü, Sahara Milli Parkı’nda bulunan Laşet Bungalov Tatil Köyü’ne yaklaşık bir yıldır geceleri geç saatte gelen boz ayılar, çöp kutularından karnını doyurmayı alışkanlık haline getirdi. Çevredeki insanlara aldırmadan karınlarını doyuran, sonra da ormanlık alana geri dönen ayıları görmek isteyenler de aileleriyle birlikte soluğu tatil köyünde almaya başladı.


"HER AKŞAM BİR BOZ AYI MİSAFİRİMİZ OLUYOR"

Restorandaki müşterilerin bir yandan yemek yerken bir yandan da beslenen ayıları seyrettiğini anlatan işletme sahibi Metecem Çelik, “Her akşam bir boz ayı misafirimiz oluyor. Tesisten yayılan yemek kokuları ve çöp kutularındaki atıklar nedeniyle geceleri çevrede ayılar geziniyor. Ayıları karnını doyururken izlemek isteyenler de tesise geliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel