Artvin’de kuaförler denetlendi

Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan kadın ve erkek olmak üzere toplam 44 kuaförü düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla denetledi.

Artvin’de kuaförler denetlendi

Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan kadın ve erkek olmak üzere toplam 44 kuaförü düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla denetledi.

Zabıta ekipleri denetimler sırasında ruhsat, çalışma belgesi, hijyen, fiyat listesi ve yangın söndürme tüpü ile ilgili incelemelerde bulunarak eksiklikleri bulunan işletme sahiplerine uyarıda bulunarak eksiklerini tamamlaması için 7 günlük süre tanıdı. Bu süre zarfında eksiklerini tamamlamayan işletme sahibine cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirten zabıta yetkilileri, sağlık açısından risk oluşturan alet ve ürünleri kullananlar hakkında cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, "Ortak kullanım alanlarımızdan olan kuaförler hijyen kurallarına uymadıkları zaman bazı deri ve cilt hastalıkları meydana gelebiliyor. Bunun için ortak kullanım alanlarına sahip işyerlerimiz hijyenik ve iyi hizmet vermek zorundadırlar bizde belediye olarak bu işyerlerinin denetçisi ve takipçisi oluyoruz. Gerekli koşulları yerine getiren esnafımızı tebrik ediyor, getirmeyenleri uyarıyoruz. Uyardığımız işyerimiz verdiğimiz süre zarfında eksiklerini gidermemişse cezai işlemde bulunacağız. Vatandaşlarımızın menfaatlerini göz önünde bulundurarak esnaf denetimlerimiz devam edecektir. Esnaf kontrol defteri ile artık daha sağlıklı ve güvenli bir denetim yapacağız. Esnaflarımıza verdiğimiz bu defterlere denetimlerimizde gördüğümüz eksikleri yazarak bir sonraki denetimde gittiğimizde deftere bakarak eksiklerin giderilip giderilmediğini kontrol edeceğiz. Bu sayede hem daha sağlıklı hem daha hızlı yapmış olacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler