Artvin'de yaklaşık 3 milyon fidan toprakla buluştu

Artvin Valisi Ömer Doğanay, 2017 yılı içerisinde il genelinde 2 milyon 914 bin 43 fidanın toprakla buluşturulduğunu bildirdi. 

Artvin'de yaklaşık 3 milyon fidan toprakla buluştu

Doğanay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğünce 2017 yılında yapılan ağaçlandırma çalımaları hakkında bilgi verdi.

Bölge müdürlüğünün geçen yıl, kayın, kestane, ladin, sarıçam, meşe ve sedir türlerinde 2 milyon 897 bin 873  fidanı toprakla buluşturduğunu kaydeden Doğanay, "Bu vesileyle yeşil şehrimiz daha da yeşilleniyor." dedi.

Doğanay, bunun dışında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün de meyve türlerinde ağaçlandırma çalışmaları yaptığını belirterek, şunları kaydetti: 

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılan fidanlama çalışmaları çerçevesinde bin 500 tüplü zeytin, 2 bin 170 Trabzon hurması ve 10 bin ceviz olmak üzere toplam 13 bin 670 fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi ve AKAK Projesi kapsamında yüzde 70'i hibe destekli kırsalda yaşan köylülere gelir getirici ceviz, üzüm, hurma, dut ve zeytinden oluşan toplam 2 bin 500 meyve fidanı dağıttık. Böylece il genelinde 2017 yılında toplam 16 bin 170 meyve fidanı toprakla buluşturuldu." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel