Artvin'de taşeron işçilerin heyecanı

Artvin Devlet Hastanesi’nde, taşeron işçilerin kadroya geçişleri ile ilgili süreç başladı. 

Artvin'de taşeron işçilerin heyecanı

Binlerce taşeron işçinin yıllardır beklediği kadro umudu, hükümetin yayınladığı 696 Sayılı KHK ile somutlaştı. Yeni yılın ilk gününde de ’Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği’ Resmi Gazete’de yayınlandı. Düzenleme ile Artvin Devlet Hastanesinde çalışan taşeron işçilerin daimi kadroya geçişi için yasal süreç te resmen işlemeye başladı.

Hastanenin konferans salonunda düzenlenen toplantıda SGK İl Müdürü Kahraman Derici, İşKur İl Müdürü Cevdet Ertürk ve İl Sağlık Müdürü İrfan Akalın tarafından kadro alacak işçilere süreçle ilgili bilgiler verildi, işçilerin soruları cevaplandırıldı. 

Taşeronlara müjdeyi önce rüyasında almış 

Artvin Devlet Hastanesi'nde çalışan ve 5,5 yıldır kadro bekleyen Lale Aksakal, başından geçen ilginç olayı anlattı. Aksakal, “Cumhurbaşkanımızın açıklama yaptığı gün evdeydim, uyuyordum. Rüyamda İl Sağlık Müdürü İrfan Bey yemekhaneye gelmiş, yemekhanede bir masada oturuyor önü ekmek dolu. ‘Lale hanım buraya gelir misiniz’ dedi, bende ‘Buyurun hocam dedim, sonra bana 'Sana çok müjdeli bir haberim var’ dedi. O sırada da telefon çaldı, o telefonla uyandım. Telefon eden arkadaşım ‘Biliyor musun Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı kadro geliyor’ dedi. O gün benim için gerçekten büyük bir sürprizdi. Rüyam, arkadaşımın araması falan o günü hiç unutamam” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler