Artvin'de Semt Konağı'nın temeli atıldı

Artvin Belediyesi ile hayırsever bir iş adamının sponsorluğunda yapılacak Semt Konağı için temel atma töreni düzenlendi.

Artvin'de Semt Konağı'nın temeli atıldı

Artvin'in Şehit Dursun Acar Caddesi'nde yapılacak konağın temel atma töreninde konuşan ArtvinBelediye Başkanı Mehmet Kocatepe, sosyal belediyecilik anlayışı ile büyük kentlerde olan her şeyin Artvin’de de olması için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Kocatepe, konağın Artvin Devlet Hastanesi'nin yanında yapılacağına işaret ederek, "Özellikle burasını seçtik. İlçelerden hastaneye gelen kardeşlerimizin kalabileceği bir yer olsun. Günlerce hastanede yatan hastalarımızın yakınları artık sandalyelerde sabahlamasın. Bu, Artvin’de bir ihtiyaçtı, söz verdik yerine getiriyoruz." dedi. 

Kent genelinde 129 yatalak hastanın bulunduğuna değinen Kocatepe, şöyle konuştu:

"Bunların en büyük sıkıntısını da aileleri çekiyor. Bu hasta yakınları, herhangi bir durumda hastalarını kimseye bırakıp bir şey yapamıyor. Böyle durumlarda bu hastalarımızı ve yaşlılarımızı tesis içerisinde yer alacak olan yaşlılar dinlenme evinde bir süreliğine misafir edeceğiz. Tesisimizde olacak aş evimiz ve hanımlar lokalimizde olacak. Artvin Belediyesi olarak, prestij projelerimizden birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise, konağın şehre katma değer sağlayacağını, insanların zor günlerinde sıcak bir yuva bulmaları sayesinde önemli bir sıkıntıyı yaşamayacaklarını vurguladı.

Kente yapacakları yatırımlarla ilgili bilgiler de paylaşan Kışla, "Sporcu fabrikası, diş hastanesi, aile sosyal politikalar il binası, halk eğitim merkezi ihalelerini yapacağız. Artvin’in doğalgaz ihalesini yaptık. Teleferik ihalesini 27 Mayıs’ta yapacağız. Artvin’in neye ihtiyacı varsa bunları kamu adına yapmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından konağın temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yöre mimarisine uygun olarak 814 metrekare alanda 4 katlı olarak inşa edilecek konakta, hasta yakınları için misafirhane, hanımlar lokali, aşevi ve yaşlılar için dinlenme alanlarının olacağı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler