Artvin'de Kurban Geleneği Devam Ediyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde her yıl düzenlenen kurban geleneği devam ediyor...

Artvin'de Kurban Geleneği Devam Ediyor!

Artvin'de Yusufeli ilçesinin Koşnahal Yaylası'ndaki vatandaşlar, olası sel ve heyalan gibi afetlerden korunmak amacıyla büyükbaş hayvan kurban etme geleneğini sürdürüyor. 27 büyük baş hayvanın kurban edildiği etkinlikte, 3 bin 500 tona yakın et de 30 kazanda pişirilerek katılımcılara ikram edildi. İlçeye bağlı Dokumacılar köyünün 2780 rakımlı Koşnahal Yaylası'nda oturan yöre halkı, bölgede yaşanılabilecek sel, heyelan gibi afetlere karşı korunmak amacıyla gelenekselleştirilen kurban programı düzenledi. Civar yöredeki vatandaşların da katılarak birbiriyle kaynaştığı etkinlikte 27 büyük baş hayvan kurban edildi, 3 bin 500 tona yakın et 30 kazanda pişirilerek katılımcılara ikram edildi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği programa Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, AK Parti İlçe Başkanı Abdulbaki Kayacan da katıldı. 

'KURBAN GELENEĞİ ÇOK ESKİYE DAYANIYOR'
AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, kurban geleneğinin uzun yıllardır devam ettirildiğini söyledi. Balta, 'Kurban geleneği tarihi bilinmemekle beraber çok eski yıllara dayanıyor. Bölgede bulunan diğer köylerdeki vatandaşlar bu tür etkinliklerle bir araya gelerek birbirleri ile hasret gideriyor.' dedi.
'VATANDAŞLAR KAYNAŞIYOR'
Düzenlenen etkinlikle birlikte yöre halkının, civar köylerdeki vatandaşlarla kaynaşma fırsatı bulduğunu vurgulayan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ise Bölgede gerçekleştirilen bu etkinlik ile yakın köyler birbirine geliyor, birbiriyle kaynaşıyor, dostluk mesajları veriyorlar. Bu programa bizler de destek veriyoruz diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler