Artvin'de köylülerin köprü sevinci

 Artvin Valisi Ömer Doğanay'ın talimatıyla Yusufeli ilçesine bağlı Günyayla köyünün Karşı Mahallesi'ne yeni köprü yaptırıldı.

Artvin'de köylülerin köprü sevinci

Yusufeli ilçesine bağlı Günyayla köyünün Karşı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların evlerine ulaşımını sağlayan tahta köprünün zamanla çürümesi üzerine köy sakinlerinden Mustafa Gümüş, geçtiğimiz günlerde Artvin Valiliğine elektronik posta ile ulaşarak, demir köprü talebinde bulundu.Bunun üzerine konuyu değerlendiren Vali Doğanay, İl Özel İdaresi'ne köye yeni bir köprü yapılması talimatı verdi.

İl Özel İdaresi yetkilileri köyde yaptıkları çalışmalarda, 1,6 metre genişliğinde, 12 metre uzunluğunda ve sadece yayalara hizmet verecek olan demir köprü inşasını tamamladı.Vali Doğanay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla görev yaptıklarını belirleterek, devlet ve hükümet olarak her zaman köylülerin hizmetkarı olduklarını kaydetti.

Köy sakinlerinden Mustafa Gümüş ise köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yıllardır tahta köprü üzerinden yaya olarak evlerine ulaşabildiklerini aktaran Gümüş, şöyle konuştu:

"Zamanla köprünün tahtaları yağmur, kar ve sel sularının etkisiyle çürüdü ve yıkıldı. Yaklaşık bir yıldır derenin üzerinden zorlukla geçiyorduk. Sayın Valimize elektronik posta ile sorunumuzu ve talebimizi ilettik. Kısa sürede köprümüz yapıldı. Bayram öncesi iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Talebimizin bu kadar kısa sürede gerçekleşeceğini hiç düşünemiyorduk. Talebimizin gerçekleşmesini sağlayan Sayın Valimizden, devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel