Artvin'de kayak sezonu açıldı

Artvin şehir merkezinin hemen üst tarafından yer alan 2 bin 200 rakımlı Mersivan Bölgesi Genya Dağı eteklerinin kuzey yamacında bulunan Atabarı Kayak Merkezi kayak sezonunu açtı

Artvin'de kayak sezonu açıldı

Artvin şehir merkezinin hemen üst tarafından yer alan 2 bin 200 rakımlı Mersivan Bölgesi Genya Dağı eteklerinin kuzey yamacında bulunan Atabarı Kayak Merkezi kayak sezonunu açtı.

İl merkezine 17 kilometre uzaklıkta olan Atabarı Kayak Merkezi, sadece Artvin’den değil il dışından da kayak meraklılarını ağırlıyor. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu bin 300 metrelik pisti bulunan kayak merkezi, haftada ortalama 600 misafiri ağırlıyor. Misafirler arasında ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri de bulunurken, kayak yapmayı öğrenmek için Artvin’e gelen BESYO öğrencileri kayak pistinin doyasıya tadını çıkardı.

Sınavları kayak merkezinde olacak

Artvin Atabarı Kayak Merkezi’nde gerçekleşen kayak dersleri hakkında bilgi veren RTEÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan “Rize’de BESYO 2 yıl önce açıldı. Biz kayak derslerimizi 3’üncü sınıfa koyduk. Bu yıldan itibaren burada faaliyete başladık. Seçmeli ders kapsamında olduğu için 21 öğrencimiz ile birlikte buradayız. Geçen hafta geldik, temel eğitimde dönüşler, düşmeler, kalkmalar hepsi bunu başarı ile yaptı. Sosyal farkındalığı da arttırmak için, öğrenci olmayıp da hocalarımız da bu işi öğreniyor. 2 gün olarak planladık derslerimizi, diğer grubumuzda lifle çıkma, teleski ile çıkma, inişler, dönüşler ve slalomlarda en ufak bir sıkıntı kalmadı. Sınav yaparak uygulamalı sınav yaparak diğer grubu ağırlayacağız” dedi.

RTEÜ BESYO 3’üncü sınıf öğrencisi olan Muhammet Ömer Altun ise eğitim için geldikleri Artvin Atabarı Kayak Merkezi’nde eğlenerek kayak yapmayı da öğrendiklerini dile getirerek “Geçtiğimiz hafta sınıfla beraber ilk kez Rize’den geldik kayak yapmak için. Aslında futbolcuyum ama kayak da öğreniyorum. 2 gün kayak yaptık ve hemen öğrendik, şimdi de kayabiliyorum” şeklinde konuştu.

Hayali milli sporcu olmak

Henüz 10 yaşında olan henüz 2 aydır kayak yapan Enes Keskin ise performansı ile göz dolduruyor. Yaşı yetmediği için yarışmalara katılamadığını dile getiren Keskin’in en büyük hayali ise Milli kayakçı olmak. Kayak yapmaktan memnun olduğunu dile getiren Keskin “Pistin en iyi kayanıyım, tepeden kayabiliyorum ve 2 aydır kayıyorum. Yarışmalara katılmak istiyorum ama yaşım yetmiyor. Oysa katılsam mutlu olurdum. İlerde milli kayakçı olmak istiyorum. Kayak yapmayı çok seviyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel