Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak?

YÖK, Gümüşhane ve Artvin’in de aralarında bulunduğu 12 üniversiteye rektör ataması için ilan yayınladı.

Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak?

YÖK aralarında Gümüşhane ve Artvin’in de bulunduğu 12 üniversitenin rektör adaylığı için başvuru ilanı yayınladı. Rektör adayları 31 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak sorusu yeni yılın ilk aylarında belli olacak.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyan adayların 31 Ocak 20121 tarihine kadar YÖK’e başvuru yapması gerekiyor

SONUNA KADAR KEFİLİZ

Trabzon Artvinliler Derneği başkanı Ahmet Külekçi eğitim-kültür şehri Artvin için büyük önem arz eden rektörlük atamasında mutlak suretle liyakatın ön plana çıkması gerektiğini belirterek “Biz bu süreci yakın takibe aldık. Ve çok net bir duruşumuz var. Hemşerimiz Prof.Dr.Engin Şahna hocamızın Çoruh Üniversitesine rektör olmasını istiyoruz. Halen Elazığ Fırat Üniversitesinde görev yapan çalışmaları ile her kesimden takdir toplayan Engin hocamız ile birlikte üniversitemiz çok büyük bir değişim yaşanacaktır .Biz kendisine her konuda kefiliz “ açıklamasında bulundu

ARTVİN’İN MARMA DEĞERİNE KATKI SAĞLAYACAK

Prof.Dr.Engin Şahna’nın Fırat Üniversitesinde 2009 yılından bu yana Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı başkanlığı yaptığını Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstirüleri Başkanlığı İlaç Geliştirme Kurul Üyesi olduğunu da belirten Külekçi “Engin hocamız bilimsel bir çok seminer panel konferans ve makale noktasında kendisini ispatlamış başarılı olmuş bir hemşerimiz. Artvin’e hizmet etme noktasında inanılmaz istekli ve samimi. Artvin Çoruh Üniversitemizi deyim yerindeyse şaha kaldıracak. Sadece eğitim-öğretim değil şehrimizin kültürel ve bilimsel değerlerine katkı sağlayacak Artvin’in markalaşmasına katkı sağlayacak biridir kendisi” şeklinde konuştu.

Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak?

PROF. DR. ENGİN ŞAHNA KİMDİR?

1972 Artvin Yusufeli doğumludur.  Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalında Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

Prof. Dr. Engin Şahna Üniversitenin her kademesinde görev yapmış deneyimli bir akademisyendir. 

YÖK Kalite Kurulunda değerlendiricilik, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TUSEB) İlaç Geliştirme Kurul Üyeliği, Eğitim Komisyonu üyeliği, Deneysel Araştırmalar Merkezi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yönetim Kurulu üyeliği, Klinik araştırmalar Etik kurul Üyeliği, Deney Hayvanları Etik Kurul Üyeliği,  Girişimsel olmayan Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği, Tıp Eğitimi Öz değerlendirme komisyonu başkanlığı, Tıp Fak. Bilimsel Araştırma ve Yayın Komisyonu Başkanlığı akademik görevlerinden bazılarıdır.
 
127’nin üzerinde akademik çalışması mevcuttur. Alanında yurt dışı deneyimi de bulunan Şahna’nın pek çok kitap bölüm yazarlığı, dergilerde editörlükleri,  yayın kurulu üyelikleri ve hakemlikleri vardır. Şimdiye kadar 3 Tıpta uzmanlık, 2 Doktora ve 5 Yüksek lisans öğrencisi yetiştirerek bilim camiasına ciddi katkıları olmuştur. Yapmış olduğu çalışmalardan 1358 atıfı bulunmaktadır. Türkiye’de akademisyenlerde ortalama 4 olan H index değeri 22 dir.  BAP ve TÜBİTAK destekli 18 projesi bulunmaktadır ve bunlardan 4 tanesi TÜBİTAK 1001 projesidir. 

Pek çok STK’da alanıyla ilgili konferanslar vermiş ve Meslek alanı ilgili STK üyelikleri bulunmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Artvin Çoruh Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel