Artvin böyle çok güzelsin

Artvin'de yelkencilik kursu açıldı.

Artvin böyle çok güzelsin

TYF Artvin İl Temsilciği tarafından Hopa 16.Uluslararası Kültür Sanat ve Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında 2 gün süre ile Yelken sporunu gençlere tanıtma ve sevdirme adına Yelkencilik kursu açıldı.

Hopa İskelesinde açılan kursun açılışına Kaymakam Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkan Vekili İsmail Uzun ve Başkan yardımcısı Ahmet İskender, Hopa Gençlik Hizmetleri ve spor İlçe Müdürü Zafer Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, Şube Müdürü Aytekin Gürbulak, Akparti Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven TSO Başkanı Osman Akyürek, Sahil Güvenlik Bot Komutanı ve yardımcıları ve vatandaşlar katıldılar.

Türkiye Yelken Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun projelerine destek veren Hopa Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın, TSO Başkanı Osman Akyürek’e teşekkür ederek “Bizler el ele vererek bu güzelliği ilçede yaşatacak ve hem İlçede gençleri sporun yeni bir kolu ile tanıştıracağız ve sevdireceğiz ve hem de fazla uzun olmayan bir süreçte İlçede Turizm haraketliliğine Yelkencilik sporu ve hatta yarışmalarının yapılması ile katkı sunacağız” diye konuştu. Açılışta Katılımcılara ve Kursiyerlere Denizcilik Bağı Tanıtıldı ve Öğretildi. Yelken Federasyonu Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun un yürüttüğü etkinlik kapsamında kursiyerlere, Optimist Ve Laser Yelken Teknelerinde Yelkenin Bölümleri ve Kısımları, Yelken Manevraları, Yelken Seyirleri gibi Teknik Bilgiler eğitimi verildi. Eğitime katılan 7-20 yaş arası Hopalı Çocuklar ve Gençlerin Denizcilik Yetenekleri İzleyenleri büyüledi.

TYF Artvin İl Temsilcisi Mustafa Durgun, Hopalı Gençlerin genlerinde atalarından süre gelen denizciliğin olduğu, doğasında, ruhunda, mücadeleci, kazanma hırsıyla, uyum içinde, rüzgârın ve dalgaların şiddeti ne olursa olsun pes etmeyen bir Karadenizlinin karakteristik özelliğine sahip olduğunu ifade ederek “Hopalı yelkende kısa zamanda adından söz ettirecektir." şeklinde konuştu. Trabzon Akçaabat Yelken Kulübünün Yelken antrenör Ekipmanları ve sporcularıyla birlikte kursa katılarak Yelken kursuna katılan kursiyerlere Yelkencilik konusunda önce teorik eğitim verdiler ve ardından İskeleden Denize inerek optimist ve yelkenlerle denizde de eğitim verildi. 2 gün süren Eğitimlerin belirli periyotlarla devam ettirileceğini söyleyen Mustafa Durgun “Hopa’da, Hopa’lı gençlerin gözlerinde Yelken sporuna ilgiiyi ben fazlasıyla görüyorum. Bugüne kadar bu konuda Hopa’da pek fazla bir şey yapılmasa da bundan sonra kaybedilen zamanı telafi edecek çalışmalara da bu vesileyle başlamış olduk. Ben tekrar Türkiye Yelken Federasyonu adına katkı sunan ve bundan sonra da sunmaya devam edeceklere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler