Arhavili annenin insanlık dersi! "Evim sıfırlandı ama yangınları görünce acımızı unuttuk"

Selden zarar gören ve evi oturulmaz halde olan annenin yürek yakan sözleri…

Artvin Arhavi merkez ilçede meydana gel sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Birçok yerleşim yerlerinin alt kısımları hala balçık çamur dolu. Vatandaşlar bir taraftan selden kurtarabildikleri eşyalarını temizlemenin derdinde diğer taraftan da oturulmaz halde olan evlerini nasıl eski hala çevireceği derdine düşmüş durumda.

İlçede yaşanan sel felaketini olay gününden beri takip eden Haber61 köşe yazarı aynı zamanda Trabzon Artvinliler Derneği başkanı Ahmet Külekçi dün yine Arhavi’deydi.

Arhavi’de yaşamın normale dönmesi noktasında herkesin büyük çabası olduğunu fakat selin izlerinin uzun zaman silinmeyeceğini hatırlatan Külekçi “Yaraların sarılması acıların dinmesi ve insanların yeniden işine gücüne dönmesi noktasında zamana ihtiyaç var. Evler ve işyerleri hala çamur dolu. Devletimiz sağ olsun inanılmaz bir gayretle ilçe halkına destek veriyor.” dedi.

Külekçi evleri çamur içinde kullanılmaz halde olan bir annenin “Evladım bizi bırakın Antalya’da ciğerlerimiz yanıyor. Bizi sel orayı da yangın vurdu. Biz kendi canımızdan öte orada hayatını kaybedenleri yanan ağaçları ve telef olan canlıları düşünüyoruz ve üzülüyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” sözleri karşısında ise çok duygulandığını ifade etti.

İşte Arhavili annenin insanlık dersi

İşte Arhavili annenin insanlık dersi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler