1 Mayıs Artvin'de kutlandı

Artvin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti gruplarının ellerinde bayrak ve pankartlarla Atapark mevkisinden Halitpaşa Meydanı'na kadar yaptığı yürüyüşle başladı.

1 Mayıs Artvin'de kutlandı

Artvin'de 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından organize edilen kutlamalara, DİSK, KESK, Halk Evleri, CHP Artvin İl Teşkilatı ve Haziran Hareketi ile birçok sivil toplum örgütü destek verdi.

KESK Artvin İl Temsilcisi Köksal Gümüş, eşitlik, barış ve özgürlük için tüm yurtta alanlarda olduklarını ifade ederek, "Ülkemizde yepyeni, mutlu bir hayatın filizlenmesini sağlayacak olanlar, bugün alanlarda olanlardır. Kamu emekçileri olarak son yıllarda artan emek sömürüsüne, gericiliğe, doğanın ve yaşam alanlarımızın talanına karşı tüm varlığımız ve bedenimizle karşı durduk ve durmaya da devam edeceğiz." dedi.

DİSK Artvin Temsilcisi Selim Bilgin ise yaşanabilir ülke adına, kardeşlik adına Diyarbakır'a, Mersin'e, İzmir'e ve Türkiye'nin her yerine selam gönderdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından program, konser ve horon oynanmasıyla sona erdi.

Hopa ilçesinde ise ÇAYKUR Fabrikası önünde toplanan bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, slogan atarak Özgürlük Meydanı'na kadar yürüdü.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından kutlamalar, katılımcıların horon oynayıp halay çekmesiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler