Trabzon'un Arsin ilçesine dev yatırım

MOBİAD Başkanı Bektaş, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak Mobilya Kenti, Arsin’e kuracaklarını açıkladı.

Trabzon'un Arsin ilçesine  dev yatırım
Minik Ustalar İş Başında Projesi’nin tanıtım programında konuşan MOBİAD Başkanı Alper Bektaş, 2 bin kişiye istihdam sağlayacak Mobilya Kenti, Arsin’e kuracaklarını açıkladı. Yakında 50 dönümlük arazi için tapuda devir teslim işlemini gerçekleştireceklerini söyleyen Bektaş, proje için 3 yıldır çalıştıklarını hatırlattı.

HEDEF 80 MAĞAZA

Bektaş, “300 milyona yakın bir yatırımdan bahsediyoruz. 50 dönümlük bir arsa için Arsin’de arazi sahipleriyle anlaştık. Önümüzdeki gülerde tapumuzu alıp TOKİ ile birlikte bu projeye başlayacağız. 80 mağaza hedefimiz var, henüz tam sayı oturmadı. Bugünlerde mobilyacı arkadaşlarımızdan talep topluyoruz. Arsaları alacak olan arkadaşlarımızın kredi sorununu çözmek için kredi garanti fonu ile ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına biz de ses veriyoruz. Elimizi taşın altına koyuyoruz. Bununla ilgili biz de yeni istihdam sayısını açıklayacağız. Mobilya Kent’te 2 bin kişilik istihdamdan bahsediyoruz. Çevre ülkeleri buraya çekeceğiz” dedi.

1 YIL İÇİNDE İLK KAZMA VURULACAK

 1 yıl içinde ilk kazmayı vurmayı planladıklarını kaydeden Bektaş, “Şana bölgesinde bugün 20’ye yakın mobilyacı var ama tüm sektör Yomra’ya kaydı. Burada şunu görüyoruz; bir kümelenme oluyorsa o bölgeye insanlar ve pazar geliyor. Biz mobilyacıların kümelendiği yere en yakın yer olarak Arsin’i seçtik. Sağ olsun yer sahipleri de bu hassasiyetle yaklaşıyor” ifadelerini kullan


İlkhaber



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber