Arsinspor Başkanı Kamil Ustaömer olaylı maçları Haber61 TV'de anlattı: "Özür Diliyorum"

Arsinspor Başkanı Kamil Ustaömer Haber61 TV'de açıklamalarda bulundu.

Arsinspor Başkanı Kamil Ustaömer olaylı maçları Haber61 TV'de anlattı: "Özür Diliyorum"

Arsinspor Başkanı Kamil Ustaömer Haber61 TV’de açıklamalarda bulundu.


Kamil Ustaömer şu ifadelere yer verdi;

12 MAÇIN 11’İNİ KAZANDIK

Bene ski profesyonel futbolcuyum. Trabzonspor’da 3 sene kaldım. İstanbulspor’da 5 sene futbol oynadım. Adanaspor gittim. Sonra Zeytinburnu Sarıyer, Eskişehir’de oynadım. Futbol hayatımdan sonra Arsin’de ikamet ediyorum. Esnaflık yapıyorum. Arsinspor geçtiğimiz sene 1 golle küme düşüt. Bu bizi üzdü. Bal ligine bu takımı tutmak amacıyla başladık.  Arsin’de az sayıda taraftarla bu işe başladık. Yeniden bir heyecanı yaratmak için çalıştık. Arsinspor 15 yıllık profesyonel geçmişi olan temeli sağlam bir kulüp. Çok kaliteli oyuncularla takım olduk. İyi bir iletişimimiz oldu. İlk amacımız kümede nasıl kalırızla başladık.  Biz ikinci yarı 1 maç berabere kalarak 11 maçını kazanarak çok büyük bir başarı yakalayarak şampiyon olduk.

YAYINI TEKRAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

BİZ TRABZON TAKIMIYIZ

3. Lig’de bazı gelirleriniz oluyor ancak BAL Liginde çok fazla geliriniz olmuyor. Şampiyon olduktan sonra 3. Lige çıkmak için ilk karşılaşmamızı Orduspor ile oynadık. Puan kaybetme şansınız yoktur. Orduspor maçında favori Orduspor’du ama biz İyi futbol oynadık. O maçtan sonra çok takdir aldık. Biz Trabzon Takımıyız. İzleyenlere iyi bir Trabzon takımı ve Arsin takımı izlettirdiğimizi düşünüyoruz. İyi futbol oynadık ama 2-1 mağlup olduk. Sonrasında Iğdırsporla oynadık. Gerginlikler oldu. İyi futbolla Iğdırspor’u mağlup ettik.

HOPASPOR MAÇINDA NELER YAŞANDI?

Hopaspor Iğdırsporla oynadı. O maça giderken “biz kardeş Iğdırspor’u kardeş yapmaya gidiyoruz” diye demeçler verdiler. Bunlar sosyal medyada yayınlandı. Biz Hopa ile maç oynayacağız. Biz sporu centilmence oynayan bir ilçeyiz ve takımız. Biz onlarla gittik konuştuk. Sizin bu açıklamalarınızdan sonra biz sizin tribünde can güvenliğinizi sağlayamayız. Kendileri bize “biz Iğdırspor’a nasıl gitmişsek size de öyle geleceğiz” dediler. Hopaspor’un bir iddiası yok. Bizde dedik ki bizle derdiniz nedir. Orada yumruk olayı yoktur. Elimi atarken yüzüne geldi. Bunları çıkardılar servis yaptılar. Erzurum’da oynadık mağdur olduk. Benim 15 yıllık bir sporcu geçmişim var. Bazen kendimizden geçebiliyoruz. Bir başkana yakışmayacak olayların içinde olmuş olabilirim. Saha içine en ufak bir müdahalemiz oldu. İçinde olmak istemediğim görüntüler oldu. Pişman olduk mu tabi olduk.

MARDİNSPOR MAÇINDA YAŞANAN OLAYLAR

Erzurum’a geldik. Biz Ordu’ya çıkarken favori Ordu’ydu, bu maça çıkarken favori Arsin. Biz hiçbir zaman liderlik koltuğunda olmadık. 15. Dakikada kadar yüksek rakımdan dolayı biraz düşük kaldık. Toparlandık ve golü bulduk. Sonra penaltı oldu. Taşkınlıklar yapmaya başladılar. Maç 10 dakika durdur. Mardinspor’un saha içine giren taraftarları var. O olaydan sonra hakem takdir haklarını Mardinspor lehine kullandı. Futbolcular etkilendi. Futbolda bunlar var gol yedik. 1-1 oldu. Maç böyle tamamlandı. Uzatmalarda gol olmadı. Penaltılara gidildi. Biz 5. Penaltıyı atamadık. Seri penaltı atışlarına geöçildi.8. Penaltıyı attıktan sonra futbolcuları el kol hareketi yaparak taraftarları tahrik etti. Bizim Omar diye bir oyuncumuz var oda onlara tepki olarak topa vurdu. Omar’ın bu hareketi sonrasında Mardinsporlu oyuncular Omar’ı tokatladı. Kalecimiz olayı ayırmak adına olay yerine gitti. Biz tam ne olduğunu bilemiyoruz. Ercan yerde kaldı. Uzun bir süre kalkmadı. Olaylar büyüdü.  Maç iptal edildi. Bizim futbolcunun burnu kırılmış hastaneye kaldırılmış. Hakemler soyunma odasına girdiler. Maç tatil edildi, bizde takımımızı aldık geldik.

TRABZON FUTBOLUNA TIRPAN VURULDU

İbrahim Usta bizim çok büyük değerlerimizden bir tanesidir. İbrahim Usta bu süreçte Arsinspor’un yanında olduğunu düşünüyoruz. 6-1 bir oy farkı var bu 1 oyu da İbrahim Usta’nın vermiş olduğunu düşünüyoruz. Dünyada eşi benzeri olmayan bir sonuç ortaya çıktı. Maalesef çıkan olay bu. Federasyonu kınıyoruz. Trabzon futboluna vurulan bir tırpan olarak görüyoruz. Biz nasıl penaltı atacağız. Kalecimiz burnu iki yerden kırık. Bu adam nasıl topa atlayacak, nasıl kurtaracak. Bu karar çok sağlıksız. Hakkımızın yendiğini düşünüyorum. Bizim 8. penaltıyı atacağız. Biz zoru seviyoruz. Biz nerde derseler gidip oynayacağız. Futbolcularımız gelecek. Kampa alacağız. Aile ortamı oluşturacağız. Kelecimle konuştuk geleceğim, maça çıkacağız gerekirse yeniden burnum kırılacak ama oynayacağız dedi. Penaltıyı nasıl atacak oyuncu. Bu psikolojiyi nasıl kaldıracak. Atamazsa belki de kızıp futbolu bırakacak.

ÖZÜR DİLERİZ

Bizim İbrahim Usta’dan beklentilerimiz fazla. Bizim yaşadığımız süreçleri bu takımla daha fazla yaşadı. Net kendisiyle birebir görüşemediğimiz için kaynaklanıyor olabilir. Bizim ondan beklentilerimiz fazla. Bundan sonrada olacaktır. Ankara2da oynanan maçtan sonra bazı olaylar oldu. Olamaması gerekirdi. Biz İbrahim Usta’yı İbrahim abi deyim kırdıysak Özür dileriz. O Arsinspor’un sahibidir. Yanlışımız olduysa Özür dileriz.

TRABZON’DAN DESTEK GÖREMEDİK

Bizim bütün oyuncularımızın hayali Trabzonspor’dur. Biz şampiyon olduğumuzda bile kutlama gelmedi. Biz bir yere gittiğimiz de Trabzonlu Trabzonsporlu oluşumuz önemli. Trabzonlu Trabzonsporlu olmaktan gurur duyuyoruz. Biz Trabzonspor’u ağabeyimiz olarak görüyoruz. Biz gerekli desteği göremedik. Trabzon’un Arsinspor’a sahip çıkmadığını düşünüyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber