Arsin OSB’ye 100 Hektarlık Arazi

Maku Serbet Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani, Trabzon Sanayicilerine 100 hektarlık araziyi bedelsiz olarak vermeye hazır olduklarını söyledi.

Arsin OSB’ye 100 Hektarlık Arazi

Maku Serbet Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Gulamrıza Süleymani, İran’ın Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ve beraberindeki heyet, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Gulamrıza Süleymani, Maku Serbest Bölgesinin bir ticaret kapısı olarak önem taşıdığını belirterek, “İran’ın Kuzeybatısında bulunan Maku Serbest Bölgesi, 500 bin hektarlık bir alanda bulunmaktadır. Özel teşvik ve kanunlarla yönetilmesiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için önemli fırsatlar sağlamaktadır.

Maku Serbest Bölgesi’nde tüm ekonomik faaliyetlerde 20 yıllık vergi muafiyeti, yabancıların bölgeye vizesiz girişi, gümrük vergisi ödemeden sanayi ve üretim birimlerine hammadde, makine ve yedek parçası girişi, ucuz enerji, devlet tarafından yabancı sermayelerin yüzde 100’ünün garanti edilmesi gibi yatırım avantajları mevcuttur. Ayrıca havalimanımız bulunmaktadır. Trabzon ile ortak ve uzun vadeli işler yapacağımıza inandığımız için buradayız.” dedi.  

Trabzonlu sanayiciler için arazi ve ofis desteği de sağlayabileceklerini belirten Süleymani, Trabzonlu sanayicileri Maku Serbest Bölgesine davet etti.

Trabzon Arsin Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi hakkında genel bilgilendirme yaparak, Bölgede üretilen ürün ve hizmetlerle ilgili olarak detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Maku Serbest Bölgesi ve Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi arasında yürütülebilecek ortak faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda, Trabzonlu sanayicilerin en kısa zamanda Maku Serbest Bölgesini ziyaret ederek, Bölgenin yatırım ve ticaret imkanlarını yerinde izlemeleri kararı alındı. Toplantı karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber