Arsin OBS ve İran arasında işbirliği

Arsin OSB ve İran Ticari İşbirliğinde adımlar atılıyor.

Arsin OBS ve İran arasında işbirliği

İran Batı Azerbaycan Mali ve İktisadi İşlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Reza Huseyni, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondori ve beraberindeki heyet Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti.

Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Küçükarslan, Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı ve sanayicilerin hazır bulundukları toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya, Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi hakkında genel bilgilendirme yaparak, Bölgede üretilen ürün ve hizmetlerle ilgili olarak detaylı bilgi paylaşımında bulundu. 

İran Batı Azerbaycan Mali ve İktisadi İşlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Rıza Hüseyni de Trabzon’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Trabzon hem coğrafi olarak, güzel hem de stratejik olarak çok önemli bir konuma sahiptir.  Bu yüzden Trabzon’a yaptığımız ziyareti önemsiyoruz. Daha önce Maku Serbest Bölgesinden gelen heyetimiz sizleri ziyaret etmişti. Ziyaretlerimiz sektörel heyetler şeklinde devam edecektir. En kısa zamanda siz Trabzonlu iş adamlarını ilimizde ağırlamayı arzu ediyoruz.” dedi. İran Batı Azerbaycan Mali ve İktisadi İşlerden Sorumlu Vali Yardımcısı Rıza Hüseyni, özellikle canlı hayvan ve hayvan yemi nakli konusunda Trabzon üzeninden taşımacılık yapacaklarını ifade ederek bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulundu" dedi.

Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dursun Ali Sakarya ise İranlı bürokrat ve iş adamlarını Arsin Organize Sanayi Bölgesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ülkelerimiz arasında olan dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Biz de sizler gibi beraber ticaret yapmak istiyoruz. İran gerek enerji gerekse iş gücü maliyetleri bakımından iş adamlarına güzel fırsatlar sunuyor. Farklı bir ülkede yatırım yapmak elbette çok kısa süreçlerde hayata geçirilebilecek bir şey değil. İlk olarak ticaretle başlayan iş birliğimiz orta ve uzun vadede yapılacak yatırımlarla gelişebilir. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi ve Bölge Sanayicileri olarak en kısa zamanda sizleri ziyaret etmek ve yatırım olanaklarını, ticari fırsatları yerinde incelemek istiyoruz. İran ile ticaret yapmaya hazırız.” dedi.

Toplantı karşılıklı iyi niyet temennileriyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber