Arsin'de çöplük tartışması!

CHP Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur, Arsin'in Yanbolu Vadisi'ne çöplük yapılacağını iddia etti. 

Arsin'de çöplük tartışması!

Haber61 / Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Arsin sahilindeki çöp görüntülerinin üzerine Arsin'e çöplük yapılacağı iddiaları gündeme düştü.


CHP Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur, Trabzon'un önemli turizm merkezlerinden biri olan Santa harabeleri güzergahında bulunan Yanbolu Vadisi'ndeki taş ocağına çöplük yapılacağını iddia etti.

"Turup'a yakışmayan çöp Yanbolu Deresi'ne mi yakışacak" diye tepki gösteren Hasan Sungur, Santa harabelerinin varlığıyla turizm merkezi olan Arsin'de turizmi geliştirmeye yönelik yapılan çalışmaları hatırlattı.

Hasan Sungur, "Yukarı kesimde Santa var ve burada turizmi geliştirmek içim yol yapılıyor. Bir yanda turizm için yol yapılırken, insanların evleri yıkılıp araziler istimlak edilirken diğer yandan çöplük yapılmasının anlamı nedir? Bizim derede HES'ler kurulduktan sonra balıklarımız gitti. Çöp deposunun suyu yine dereye akacak ve insanımız o suyu kullanacak. Trabzon'da başka yer yok mu da bunu vadinin içerisine turistik bölgeye yapacaklar. Eğer burası turistik bölge değilse Yanbolu yolu neden yapılıyor? Turizm yerine böyle bir şey yakışır mı? Hangi aklı selim insan bunu Arsin’e yakıştırır? Arsin'de bir muhalefetin olduğunun bilinmesi gerekiyor. Bunu halka duyuracağız, buna mecburuz. Biz bunun orada kurulmasına kesinlikle karşı çıkacağız. Arsin çöplük değil ve olamaz. Zaten bizim yerel yönetimimiz Arsin'in merkezini çöplük haline sokmuş, deremiz çöplük içerinde. Şimdi de Rize'nin Giresun'un  ve Trarbzon'un çöplüğünü Yanbolu vadisinin içerisine dökecekler. Bu işin sonuna kadar arkasındayım ve halkı bilinçlendireceğim. Bunu Arsin halkı olarak kabul etmiyoruz. Trabzonda bütün çöpük alanlar bitti de Arsin'e mi gelmiş bu iş? Arsinin bütün sivil toplum örgütlerini ve halkını duyarlı olmaya davet ediyorum." şeklide tepkisini dile getirdi. 

Arsin'de çöplük tartışması!




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber