Yok edilecekti müze oluyor!

Araklı'da tarihi bina kütüphane ve müze olarak kullanılacak

Yok edilecekti müze oluyor!

Trabzon'un Araklı ilçesinde yok edilmek istenen bir tarihi eser kurtarıldı. Yeşilköy mahallesinde bulunan ve tarihi taşlarla kaplı olan okul Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ve Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi'nin girişimleri sonucunda kütüphane ve müze olarak kullanılacak. Alınan bu karar mahalle sakinleri tarafından oldukça beğenildi. Mahalle sakinleri bu okulda birçok iş adamının, doktorun, öğretmenin ve benzeri kişilerin öğrenim gördüğünü, yıkılmamasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kaymakam Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Yeşilköy Dayanışma ve Kültür Derneğinden iş adamı Zekeriya Şahintürk, Şefik Soyyiğit, Mustafa Eryiğit ve Yeşilköy Muhtarı Necati Özgenç tarihi okulu yerinde inceledi. Araklılı iş adamı Zekeriya Şahintürk okulun tekrar hizmete kazandırılması adına restorasyon masraflarını üstlendi. Kaymakam Çetin ve Başkan Çebi iş adamına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür etti.Yok edilecekti müze oluyor!

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ''Araklı'da bulunan tarihi eserlerimizi korumamız gerekiyor. Daha önce Kalecik mahallesinde bulunan tarihi eserlerimizi restore edip turizme kazandırmıştık. Yeşilköy mahallesinde bulunan bu okulumuzdan birçok kişi faydalanmıştır. Burada bulunan tarihi duvarlarda her bir vatandaşımızın anıları saklı ve biz bu anıların yok edilmesine göz yumamayız. Hemen çalışmalarımızı başlatıp okulun restore edilmesi için planlamalarımızı yaptık. Tarihi okul artık kütüphane ve müze olarak hizmet verecek. Okulun restoresini üstlenen iş adamımız Zekeriya Şahintürk'e teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.'' ifadelerine yer verdi.

Yok edilecekti müze oluyor!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler