Türkiye'nin en büyük çocuk korosu Araklı'da sahne aldı

150 öğrenci ile kurulan Türkiye'nin en büyük çocuk korusu Araklı'da sahne aldı.

Türkiye'nin en büyük çocuk korosu Araklı'da sahne aldı

Türkiye’nin en büyük çocuk korosu Şehitleri Anma etkinliğinde tam 150 öğrencinin katılımıyla muhteşem bir konser verdi. Mehter marşları ve solo Kahramanlık Türkülerini seslendiren koro dakikalarca ayakta alkışlandı.


Trabzon’un Araklı ilçesinde bir ilköğretim okulunun 150 öğrencisi kurdukları koro ile Araklı’nın adını dünyaya duyurdular.

Araklı Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleşen Şehitleri Anma gecesinde Muhittin Öztürk, Saffet Çebi ve Yeşilce ilk ve ortaokulları 150 kişilik dev koro ile adeta sanat gecesi yaşattılar. Geceye Araklı Kaymakamı Muhammed  Evlice,  Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Belediye Meclis üyelerinden Kültür Komisyonu Başkanı Ekrem İsmail Reis katıldı.

Şef Sait Atakan’ın özverisiyle hazırlanan geceye KTÜ Öğretim Görevlisi ve Türkiye’de müzik üstatlarından Özdemir Hafızoğlu da onur konuğu olarak katıldı.

Türkiye'nin en büyük çocuk korosu Araklı'da sahne aldı

ARAKLI KÜLTÜR SALONU TIKLIM TIKLIM DOLDU

Araklı halkının çok büyük bir ilgi gösterdiği geceye çok sayıda sanatsever de katıldı. Özellikle Çanakkale Türküsü, Yelkenler Biçilecek, Çırpınırdı Karadeniz, Ölürüm Türkiye’m ve 10. Yıl Marşı geceye katılanlara ayrı bir zevk tattırdı.

Araklı’da 3 okulun öğrencisinden oluşan ve mehter marşları ve ilahiler ve değişik eserleri seslendirebilen Koro Türkiye’nin en büyük çocuk korosu olma özelliğini taşıyor. Gecenin sürprizi korodan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye doğum günü pastası ikramı oldu.

Türkiye'nin en büyük çocuk korosu Araklı'da sahne aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber