Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi

Trabzon'da turizm sezonunu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaylada açtı.

Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi

Haber61/Haber Servisi / Levent USTABAŞI

Trabzon Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan törenle Trabzon yeni turizm sezonunu açtı.


Açılış bir dağın zirvesindeki yaylada gerçekleştirildi. Araklı İlçesi sahilinden 47 km içerde bulunan Tilkibeli Mesire Alanı'nda yapılan törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Ayrıca Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar da katıldı.

Doğu Karadeniz TÜRSAB Başkanı Suat Gürkök açılışta yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Turizm sektörü 60 farklı sektöre destekle önemli derecede ekonomimize katkı sağlamaktadır. 15 Temmuz'dan sonra turizm sektör hafif bir sarsıntı geçirdi. Ama hemen çalışmalara başladık imaj çalışmalara başladık Türkiye'nin ne denli güvenli olduğunu herkese anlattık. Yurt dışında temaslarda bulunduk. Turizm paydaşlarımızla buluştuk. Turizm güzelliklerini anlatırken ülkemizin ne kadar eskisinden güvenli huzurlu olduğunu anlattık. Bunların meyvesini almaya başlıyoruz. Körfez ülkelerimden günde 3-4 tarifeli ve carter seferler alıyoruz."

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da, "Şehrimizde bir bütün halinde yapılan koordinasyonlarla turizm önemli kademe kaydetti. Tabiki bu yeterli değil. Daha da turizmi geliştireceğiz." dedi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi de, "50 nüfuslu Araklı olarak buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım bu tarihi yol Trabzon'u güneye bağlayan yoldur. Araklı Salmankaş tünelleri de bitmiştir. Teşekkür ediyorum. Yeni alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu doğa harikasına verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da kürsüye gelerek takdim konuşması yaptı.

Ardından Milletvekili Adnan Günnar ise,"İlkokul birinci sınıftan beraber turistlere iyi davranın diye öğretmenlerimiz bize tembihatlarda bulunurdu. Hem insani hemde ticari anlamda turizmin önemini anlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan buraları Körfez ülkelerinde anlatıyor, gösteriyor. Turizm gelişmesinde sayın Cumhurbaşkanımıza sayın bakanımıza bu konuda teşekkür ediyorum. Turistik alanlarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Bu sorumluluk anlayışıyla birlikte aydınlık geleceğimize sahip çıkmalıyız" dedi.

"Allah vergisi bu tabiat alanında bir araya geldik" diyen Trabzon Valisi Yücel Yavuz," Muhteşem bir alanda ve coğrafyadayız. Ülkemizde yeni bir dönem başlıyoruz. Hemen hemen her alanda milli kaynaklarımızı kullanmalıyız. Ülkemizin yaşadığı terörle mücadelede başta sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız çok güzel adımlar attık" şeklinde konuştu. Yavuz, "İnşallah gelecek çok daha iyi olacak. Burası bugün şenlik şeklinde olacaktı ama bildiğiniz gibi dün bir kazada vatandaşlarımız vefat etti. Bu nedenle bazı programları kaldırdık" dedi.

Vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şunları kaydetti; " Dün Araklı'da kaza geçirenleri rahmeti rahmana ulaşanları bugün uğurladık. Allah rahmet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Değerli hemşerilerim üzerinde bulunduğumuz Anadolu coğrafyası özellikli bir coğrafyadır. Komşu olduğumuz coğrafyada 70 yıldır karmaşa hakim. Elbette bu ortamın olumsuz getirileri var. Fakat Türkiye bu çatışma ortamının getirdiği riskleri Cumhurbaşkanımız liderliğinde Ak Parti hükümetleriyle doğru yönetmeyi başarmıştır. Terör örgütlerinin inlerine girilmektedir. Uyuşturucu kaçakçılık terör operasyonlarıyla bütün güvenlik birimleri teyakkuz halindedir." "Türkiye doğu ile batı arasında yumuşak geçiştir" diyen Bakan Soylu," Bizim ülkemizde bir Arap da Afrikalı da rahatça dolaşabilmektedir. Bu da bizim avantajımızdır. Sağlık alt yapısında da dünyanın en önde gelen noktalardadır. Kültürel ve doğal zenginlikle kucak kucağa doğanın medeniyetin ortasında kendini bulabilmektedir. Bu topraklar dünyaya çok şey anlatmaktadır. Bu ülkede deniz vardır, güneş vardır, bir tarafta karlı dağlar bir tarafta yeşilimiz dağımız havamız vardır. Tarihin bıraktığı bütün miraslar vardır. Bunların hepsi avantajımızdır. Sıcak kanlı insana insan olarak bakan değer veren bir anlayışımız vardır. Trabzon turizmi yeni keşfetmiyor. 2016 rakamıyla 2 milyon yılda turist ağırlıyor. Bunun 400 bini yabancı turisttir. Trabzon bana göre Türkiye ortalamasının üstünde olmasına rağmen potansiyelinin yüzde 20'sini kullanmaktadır." diye konuştu. Bakan Soylu," Hayranlık uyandıran üretim ve ürünlerimiz var. Onur gurur duyabileceğimiz dünyanın her damağına lezzet katacak sofralarımız var. Buranın kendine ait çekici özelliği var. Nerede yaşarsan yaşa burada bir kere görmüş herkes burayı tekrar görmek için can atar" dedi.

Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 1
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 2
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi6
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 7
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 8
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 9
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 10
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 13
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 14
Trabzon yeni turizm sezonuna zirvede girdi 15




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler