Araklı'daki sel felaketinde son durum

Araklı'daki sel felaketinde kaybolan vatandaşları arama çalışmaları sürüyor.

Araklı'daki sel felaketinde son durum

HABER61 - HABER SERVİSİ

Araklı'da yaşanan sel felaketi sonrasında kaybolan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatını kaybeden kişi sayısı artmaya devam ediyor.

Bakan Pakdemirli'nin açıkladığı bilgilere göre sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükselirken, onlarda biri de Erdoğan Uzun oldu.

25 yaşında Akçaabat Akçaköylü ve ailesinin iki çocuğundan biri olan Erdoğan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde personel olarak çalışıyordu.

Araklı'daki sel felaketinde son durum

Hayatını kaybeden 7 kişiden 3'ünün (Soner Özbay, Mehmet Cevahir ve Ali Abdullah Osmanoğlu) cansız bedeni bugün İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cansız bedenine ulaşılan diğer üç isimden ikisi DSİ personeli Hasan Çakar ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi personellerinden Baki Turhan olurken, diğer kişinin henüz kimliği belirlenemedi.

MSB DESTEK VERDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 2 helikopter ve 2 uçakla destek verildiği bildirildi. 

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Araklı ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yapılan arama kurtarma çalışmalarına Kara ve Hava kuvvetlerinin de katıldığı kaydedildi. 

Çalışmalara 2 askeri helikopter ve 2 uçakla destek verildiği belirtilen paylaşımda, "Araklı'daki sel felaketinde, maalesef hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Trabzonlu hemşehrilerimizin ve milletimizin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

Araklı'daki sel felaketinde son durum

ÇALIŞMALAR YERİNDE İNCELENDİ

Sel bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Bakanların yanısıra, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, CHP Milletvekili Ahmet Kaya, Akif Hamzaçebi, AK Parti Milletvekili Salih Cora gibi bir çok isimde bölgeye gelerek incelemelerde bulundular.

Araklı'daki sel felaketinde son durum 

Kızılay afetzedelere kumanya yardımında bulundu:

Haber61 TV sel bölgesinde çalışmaları yerinde takip etti:

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber