Araklı'da sanayi sitesi kurası çekildi

Trabzon'un Araklı İlçesi'nde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 65 dönüm üzerine yaptırılan küçük sanayi sitesinde yer alan 216 dükkanın hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. 

Araklı'da sanayi sitesi kurası çekildi

Araklı Belediyesi Kültür ve Sosyal Tesisi'ndeki kura çekimine İlçe Kaymakam Ahmet Günaydın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, TOKİ Finansman Dairesi Uzmanı Bülent Şerefoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız, Sana Sitesi Kooperatifi Başkanı Yaşar Çebi, belediye meclis üyeleri ile Araklı Küçük Sanayi Sitesi üyeleri katıldı. Kura çekilişi öncesi konuşan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, bütün hak sahiplerine ömür boyu iş yerlerinde bol kazanç diledi. Çebi, "Araklı ilçemizde 60 yıldan bu yana hasretle beklediğimiz sanayimize TOKİ sayesinde kavuştuk. Yıllardır ilçede bina altlarında faaliyet gösteren sanayi esnafımız kura çekimi ile yeni işyerlerine kavuştular. Bir an önce esnafın yeni sanayiye geçmesi için büyük gayret gösteriyoruz. Türkiye'nin en modern sanayi sitesini kurduk. başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu'ya, Trabzon Milletvekillerimize, Trabzon Valimiz Sn. Yücel Yavuz'a, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, Ak Parti İl Başkanımız Sn. Haydar Revi'ye ve TOKİ Başkanı Sn. M. Ergün Turan'a ilçe halkım adına teşekkür ediyorum." dedi.
BAŞKAN ÇEBİ
İLK KURAYI KAYMAKAM ÇEKTİ

65 dönüm arazi üzerinde 2015 yılında yapımına başlanan ve son derece kaliteli ve modern bir şekilde inşa edilen sanayi sitesinde 216 dükkan bulunuyor. Dükkanlar için ilk yer belirleme kurası çekimini ilçe Kaymakamı Ahmet Günaydın yaptı. Kurada ilk dükkan yeri belirlenen isim Engin Kahraman oldu. İş kıyafetleri ile kurayı izleyen Kahraman, A-4 Blok 6 no lu iş yerinin sahibi oldu.


''KENDİ DÜKKANIMDA ÇALIŞACAK OLMAK ÇOK GÜZEL''

Kura ile dükkan yeri belirlenen ve 27 yıldır kendi dükkanının hayalini kuran Engin Kahraman, büyük sevinç yaşadı. 11 yaşında kaportacılığa başladığını anlatan ve 27 yıldır bu mesleği yaptığını ifade eden Kahraman, şöyle  devam etti:

"Hep kendi işyerim olması hayalini, kurdum. Kendi işyerimde ferah bir dükkanda çalışmak iyi. Yıllardır kirada çalıştık kendi dükkanımda çalışacak olmak güzel bir his olacak. Şuanda apartmanların alt katında çalışıyoruz. Belli bir saatten sonra üstte yaşayan vatandaşlar rahatsız oluyordu. Şimdi sanayi sitesinde istediğimiz saate kadar çalışma imkanımız olacak. Tün tamircilerin bir arada olduğundan daha kalite bir iş çıkacaktır. Ömrümüz gurbette geçti şimdi memleketimizde dükkan sahibi olduk. Kendi dükkanımızın sahibi olmamız çok güzel bir duygu. Vatandaşlara daha güzel hizmetler vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler