İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Aptalca bir kayıp!

Ama yumruğu yiyen Trabzonspor oldu. Hem de kontradan… Trabzonspor birbirinin kopyası iki aptalca gol yiyene kadar sahanın tek hakimi idi. Her alanda rakipten üstündü. Ama önce Umut Bozok sonra da Gbamin’in kaptırdıkları toplar mağlubiyetin kapısını açtı. Kısaca Trabzonspor aptalca mağlup oldu. Kim hisse alırsa alsın.

Maçtan sonra Abdullah Avcı her halde “ Keşke hiç oyuncu değiştirmeseydim!” demiştir içinden… Çünkü 2’nci golün gelmesine neden olmasına rağmen Gbamin iyi oynuyordu. Umut Bozok sürekli arkası rakip kaleye dönük oynamanın sıkıntısını çekti ve varlık gösteremedi. Peki bunların yerine giren Djanniny ve Abdulkadir ne yaptı? Djanniny oynadığı sürece tek olumlu hareket yapamadığı gibi aldığı topları da rakibe verdi. Abdulkadir ve Yusuf Yazıcı da çok sönük kaldılar.

Halbuki Trabzonspor ağır oynuyor ama oyunu kontrol ediyordu. Topla oynama yüzdesi, pas trafiği, kornerler ve hemen tüm istatistiklerde önde idi. Rakibin, bariz hata olmadığı sürece gol atması mümkün görünmüyordu. Hadi diyelim Umut Bozok ilk hatayı yaptı. Peki Gbamin rakip ceza sasını dibinde topla o kadar uzun süre oynamayı niye tercih etti? Yanında pas verecek arkadaşı da vardı. Gbamin iyi bir oyuncu. Bu belli ama belli ki kiralık gelmenin konforu ile oynuyor. Bu şu demek oluyor: Kendini göstermenin, kendini pazarlamanın peşinde… Halbuki pas verse topu ayağında o kadar uzun süre tutmasa da kendini göstermesi mümkündü.

Maçı izleyenler gördü ki Trabzonspor değil yenilgiyi farklı galibiyeti kaçırdı. Ama ikinci yarıdaki değişiklikler hiçbir işe yaramadığı gibi takımı geriye de götürdü.

Şimdi bir hafta sonraki maçlara bakılacak. Olacak şey şu: Trabzonspor ilk ikiye girme şansını hemen hemen yitirdi. Çünkü Monaco Kızılyıldız’ı yenerse işi bitirir. Ki öğle olacak gibi. Trabzonspor’un Ferençvaroş’u yenmesi zor ama yense bile bu sadece grupta üçüncü olmaya yarayabilir! Yani konferans ligi görünüyor. Trabzonspor Ferençvaroş’a yenilirse bu defa averaj hesapları yapılacak.  Kızılyıldız ile Trabzonspor’un ikili averajları eşit ve puan eşitliği halinde genel averaja bakılacak. Anlayacağınız Trabzonspor’un yediği ikinci gol bütün işleri arap saçına çevirdi. Eğer o saçma gol olmasa idi şimdi bu satırlar yerine grup biniciliği hesaplarını içeren bir yazı yazacaktık.

Bakalım Trabzonspor başına ördüğü bu çorabı nasıl çözecek? Umarım “Yazık oldu Salih Efendi’ye…” demeyiz!

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR