Gümüşhane milletvekilleri halkla buluştu

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, seçildiklerinin 2.yılında düzenledikleri basın toplantısıyla şehirde yapılan yatırımları ve planlamaları anlattı. 

Gümüşhane milletvekilleri halkla buluştu
Belediye Meclis salonunda düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse ile katılan milletvekilleri açıklamalarının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

“15 yılda devrim niteliğinde yatırımlara imza attık”
Toplantıda ilk olarak söz alan İl Başkanı Köse, erdemliler hareketi olarak kurulan AK Parti’nin ilk seçimden bugüne 15 yıldır kesintisiz iktidarda olduğunu, bu dönemde ülkede devrim niteliğinde birçok yatırıma imza attığını söyledi.
Ülke genelindeki bu hizmetlerin Gümüşhane’ye de yansıdığını kaydeden Köse, “İlimiz her alanda yeniden imar ve ihya edildi. Yatırımların zirve yaptığı, altın çağını yaşadığı dönem 26.döneme tekabül etmekte. Biz milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla gerekli uyum ve ahenk içerisinde hareket ederek daha çok yatırım gelmesi için el birliğiyle hareket etmekteyiz. Hizmet noktasında bir çivi daha fazla çakmanın derdi içerisindeyiz” dedi.

“40 noktada 100 milyona yakın çalışmamız, her tarafta şantiyemiz var”
Belediye Başkanı Çimen de 4 Nisan 2014 tarihinde göreve geldiğinden günden bugüne kadar milletvekilleriyle, tüm belediye başkanlarıyla şehre hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Güzel bir noktaya geldik devam ediyoruz. AK Parti iktidarının güçlü olmasından aldığımız güç ve istikrarla yapıyoruz bunları. Söz verdik yapıyoruz. 2014’te ne söz verdiysek çoğunu yerine getirdik. Biz halkın önüne çıkarken bu şehrin sorunlarını STK’ların söylemlerini dikkate alarak, ortak akıl oluşturarak çözmeye çalıştık. Bugüne kadar çok güzel işler yaptığımız kanaatindeyim. Artan bütçe, artan işlerimiz var. Devraldığımız belediyenin bütçesi 30 milyondu 65 milyona çıkardık. Hatta bu yıl bitmeden 10 milyonluk ek bütçe yaptık. Şuanda 75-80 milyona yaklaşan bütçemiz var. 40 yerde 100 milyona yakın çalışmamız var. Her tarafta şantiyemiz var. Bunlar kolay değil. Şehrin konut ihtiyacından suyuna, çevre düzenlemesinden asli görevlere kadar bütün soysal ihtiyaçlara sayın vekillerimizin, il başkanımızın, teşkilatımızın ve STK’ların desteğiyle bugüne kadar geldik” diye konuştu.

“AK Parti hükümetleri döneminde 9,1 milyar TL yatırım aldı Gümüşhane”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş ise AK Parti’nin verdiği her sözü yerine getirdiği için her geçen gün milletten alaka, teveccüh ve tercihine mazhar olduğunu belirterek, “Özellikle Gümüşhane’de bu yatırımlardan çok büyük oranda pay alıyor. Gümüşhane’de AK Parti olarak güzel bir birlik ve beraberliğimiz var. AK Parti hükümetleri döneminde 9,1 milyar TL yatırım aldı Gümüşhane. Yatırımlarda Türkiye’de nüfusa bölününce Gümüşhane açık ara birinci sırada” şeklinde konuştu.

“Yokların şehriydi Gümüşhane”
Bölünmüş yol, çevre yolu, tüneller, havaalanı, tarımsal yatırımlar, sulama, dere ıslahı, baraj, orman, turizm proje ve yatırımlarından bahseden Pektaş, “Gümüşhane’yi modern şehir haline gelmesi için olması gereken projeleri yapıyoruz. Bunlar öyle kolay olacak işler değil. Sadece içme suyu 200 milyon lira. Ciddi projeler. Helali hoş olsun. Hemşehrilerimize herşeyin en güzel yakışır. Biz bu hizmetleri daha da artırarak devam ettireceğiz. Yokların şehriydi Gümüşhane. Şuanda hepsini mantar gibi görmeye başladık. Bir taraftan merkezi hükümetimizin, bir taraftan belediyelerimiz, bir taraftan da özel idaremizin hizmetleriyle çok güzel bir noktaya geldik” diye konuştu.

“Gümüşhane’miz çok tahribat görmüş bir kentimiz”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de birlik, beraberlik içerisinde şehre yapılabilecek her türlü hizmetin en iyisini yapma gayretinde olduklarına değinerek, “Bizim bu birlik ve beraberliğimizi bazılarını rahatsız etti. Bu birlik ve beraberliği bozma çabası içerisinde. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Basımızı özellikle bizi eleştirmesinden son derece memnun oluruz. Biz hata yapabilen insanlarız. Bizi eleştirin. Ama sakın bizim aramıza fesat sokmaya çalışmayın. Medeniyet su ve yolla olur. Ulaşım projelerimiz ortada. Suyla ilgili projelerimiz ortada. Bu iki ana konuda Gümüşhane’yi biz en son inşallah 2023’e hızlı tren projesi tamamlanmış ve ihalesi yapılmış olarak sokacağız. Bunun gayret ve çabası içerisindeyiz. Bir kente o kentin kadim medeniyetini çağrıştıracak bir eser oluşturmak zorundasınız. Gümüşhane’miz çok tahribat görmüş bir kentimiz. Gümüşhane’nin bir kimlik sahibi olduğunu eski fotoğraflarda görüyorsunuz. Şuan bir kimlik sahibi bir kent değil Gümüşhane. İnşallah kimlik sahibi kent yapacağız. Başkanımız 4 yıldır eksiklerini tamamlanıyor. Ama bir kentin planlamasında o kentin kendine özgü kimliğini vermek zorundasınız. Biz Gümüşhane’yi el birliğiyle, ortak aklı oluşturarak ve Gümüşhane kimliğini hepimizin kabul edeceği bir kimliğe kavuşturarak yapacağız. Bu kentin turizm, tarım, ulaşım açısından geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum. Biz inşallah bu dönem itibariyle önümüzdeki 2 yıl itibariyle de yapacaklarımızı sizlerle paylaşarak, sizlerin de fikirlerini alarak, STK’ları da bu projelere ortak ederek yürütmeye devam edeceğiz. Biz bu dönemde diğer partilerimizle de birlikte bu şehri kalkındıracağız, hiç kimseyi dışlama çabası içerisinde olmayacağız. İşin şov kısmında değil de iş kısmında olacağız” ifadelerini kullandı.
Toplantıda daha sonra Milletvekilleri gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler