Binlerce insan darbeye karşı yürüdü

Antalyalılar, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde darbeye karşı yürüyerek FETÖ'yü lanetledi.

Binlerce insan darbeye karşı yürüdü

Antalya Valiliği öncülüğünde ‘Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Binlerce Antalya’nın katıldığı yürüyüş Anafartalar Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü.


Yürüyüşe Antalya Valisi Münir Karaloğlu eşi ve iki kızı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluş yöneticisi, sivil toplum örgütlerinin temsilcisi katıldı.

Yürüyüş güzergahının yapılacağı Anafartalar Caddesi ve cumhuriyet Caddesi trafiğe kapatılırken, bu caddeler tamamıyla polis bariyerleriyle çevrildi. Caddelere sokaklardan giriş yapılan noktalarda polis tarafından arama birimleri oluşturuldu. Yürüyüşe katılan vatandaşlar tek tek üst aramasından geçirildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşte binlerce Antalyalı ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

Yürüyüş sırasında ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’,‘Vur vur inlesin FETÖŞ dinlesin’ gibi sloganlar atılırken, yürüyüş boyunca tekbir de getirildi. Yürüyüşe Cumhuriyet Caddesi girişinde Mehter Takımı da katıldı. Antalyalılar Cumhuriyet Meydanı’na Mehter Takımı eşliğinde giriş yaptı. Yürüyüşte, 15 Temmuz darbe girişiminde darbecilere karşı mücadelede hayatını kaybeden şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra, darbe girişiminin en kritik isimlerinden Şehit Ömer Halisdemir’in fotoğrafı öğrenciler tarafından ellerde taşındı.

Binlerce insan darbeye karşı yürüdü
Binlerce insan darbeye karşı yürüdü



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler