Bakanlar yangın bölgesinde açıkladı! Yeni uçaklar geliyor

Bakanlar yangın bölgesinde yeni uçakların geleceğini açıkladı.

Bakanlar yangın bölgesinde açıkladı! Yeni uçaklar geliyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Bakan Adil Karaismailoğlu Antalya'dan son durumu aktardı. Bakan Kurum, "Yangında doğrudan etkilenen 722 vatandaşımız yaralıydı. 708'inin tedavileri tamamlandı." ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu yangın ile mücadele yarın itibarıyla gelecek olan uçaklara ilişkin detayları anlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Manavgat'ta 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2'si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500'den fazla personelle çalışmayı sürdürdük. Azerbaycan'dan yarın sabah 1 uçak ve içerisindeki 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla da 150 personel karadan ülkemize gelecekler. Özel şirketten bulup da kiraladığımız 4 uçak Isparta Havalimanı'na indi. Bir şirketimizin, İsrail'deki bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. Uçuş izinleriyle ilgili tüm işlemleri tamamladık. Pakistan, Polonya, Gürcistan, Kazakistan, Bosna Hersek, ABD, Kanada ve Japonya'dan bazı yardım teklifleri geldi.

Bakan Kurum: Yangının ilk saatleri itibarıyla devletimiz tüm kurumları ile Antalya Manavgat'ın yardımına koştu. Tüm ekiplerimiz insan üstü bir gayret ile çalışıyorlar. Ben bu mücadeleye katılan tüm çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yangında doğrudan etkilenen 722 vatandaşımız yaralıydı. 708'inin tedavileri tamamlandı. Günde ortalama 14 bin vatandaşımıza yemek dağıtılıyor. Şu ana kadar bölgemize gelen nakdi yardım, 47,5 milyon lira. Konutları 3+1, 2+1, altında deposuyla, müştemilatıyla, ahırıyla projelendiriyoruz. Yöresel mimariye uygun şekilde konutlarımızı hazırlıyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangında evi zarar gören 912 kişiye yaklaşık 13 milyon lira nakdi yardım yapıldığını kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler