Antalya’da korkutan yangın

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde otluk ve sazlık alanda çıkan yangın güçlükle söndürüldü.

Antalya’da korkutan yangın

Yangın alanına yakın yerde küçükbaş hayvan ağılları bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Edinilen bilgiye göre yangın saat 14.30 sırasında Muratpaşa ilçesi Tarım Mahallesi, 9 Eylül Caddesi üzerindeki sazlık ve otluk alandan henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.Otların kuru ve havanın rüzgarlı olması nedeniyle alevler kısa sürede yayıldı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri geldi. Bir mermer atölyesine yaklaşan alevler nedeniyle işçiler büyük korku yaşadı. İşçiler ellerinde hortum ve kovalarla alevlerin üzerine su döktü. Alevler işyerine yaklaştığı anda itfaiye yangını kontrol altına aldı. Yangın bu sırada caddenin karşısına atladı. Kuru ot ve kargılık alan biranda alevler içinde kaldı. Yangının yakınında yer alan küçükbaş hayvan ağıllarının sahibi büyük panik yaşadı. Yangının ağıllarına yaklaştığını söyleyen çiftçiler, itfaiyeden yardım istedi. Yangın çiftçilerin hayvanlarını tahliye etmeden kontrol altına alındı. Yangında bir plastik domates serasının bir bölümü de zarar gördü.

"Kovayla su taşıdı"

Kurbanlık satışı yapan Kadir Sümer, “Bizde ne olduğunu anlayamadık. Bir oradan bir buradan alevler çıkmaya başladı. Şükür yinede yangın söndürüldü. Ama sera zarar gördü. Bende kovalarla su taşıdım. Mal canın yongası” dedi.

"İtfaiye gelmezse perişan olurduk"

Burdur’dan küçük baş hayvan satmaya gelen Mustafa Yüksel“ Alevler beş dakika içinde büyüdü. Herhangi bir mal kaybımız yok. İtfaiye gelmese çok perişan olurduk. Hayvanlarımız yanabilirdi. Hayvanlarımı tahliye etmeye başlamıştım, yangın söndürüldü.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler