Antalya'da dolandırıcılar yakalandı!

Antalya'da düzenlenen operasyonda kendilerini Alman polisiymiş gibi tanıtıp, Alman vatandaşları dolandıran 4 kişi gözaltına alındı.

Antalya'da dolandırıcılar yakalandı!

Antalya'da düzenlenen operasyonda, telefonla aradıkları  Alman vatandaşlarına kendilerini Alman polisiymiş gibi tanıtıp, tehditle  paralarını dolandırdıkları öne sürülen 4 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık  Büro Amirleri ekipleri, Almanya'da yaşayan Alman vatandaşlarını telefonla  arayarak, kendilerini Alman Kriminal Dairesi polisi olarak tanıtıp, verecekleri  hesap numarasına para yatırmamaları durumunda haklarında yakalama kararı  çıkarılacağı yalanını uydurdukları, kandırdıkları bu kişilerin adreslerine  Almanca sahte iddianame gönderdikleri ileri sürülen şüphelilere yönelik çalışma  başlattı.


Ekiplerin, "Işık söndü" adını verdikleri eş zamanlı operasyonda biri  kadın 4 kişi yakalandı. Şüphelilerin bulundukları yerlerde yapılan aramalarda ise  çok sayıda bilgisayar, cep telefonu, hesap ekstreleri ve banka dekontlarına el  konuldu. 

Şüphelilerin daha önce aynı suçtan cezaevinde yattıkları ve 3 kişiyi  toplam 103 bin avro dolandırdıkları da ortaya çıktı.

İfade alma işlemleri devam eden şüphelilerin, adliyeye sevk  edilecekleri bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler