Trabzon Üniversitesi düzenlemesi komisyondan geçti

KTÜ'den Trabzon Üniversitesine devredilecek taşınmazlar için yapılan düzenleme komisyondan geçti.

Trabzon Üniversitesi düzenlemesi komisyondan geçti

Haber61 - Haber Servisi - Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan Trabzon Üniversitesi için taşınmazların devrine imkan sağlayan düzenleme komisyondan geçti.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora yaptığı açıklamada "Trabzon Üniversitesi’nin kurulması sürecinde mülkiyeti KTÜ'ye ait olup da yeni kurulan üniversiteye devredilemeyen taşınmazların devrine imkan sağlayan düzenleme talebimiz doğrultusunda komisyonda kabul edildi. Böylece sadece Trabzon değil yeni kurulan birçok üniversitedeki taşınmaz kullanımından kaynaklanan sorunları gidermiş olduk." dedi.

Cora şunları söyledi;

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan gelir vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun ile vatandaşımızın beklediği birçok talep yerine getirilmekte, hükümetimizin hedeflerini gerçekleştirecek yapısal adımlar atılmaktadır.

Bu yasa kapsamında Trabzon Üniversitesi’nin kurulması sürecinde mülkiyeti KTÜ'ye ait olup da yeni kurulan üniversiteye devredilemeyen taşınmazların devrine imkan sağlayan düzenleme talebimiz doğrultusunda komisyonda kabul edildi. Böylece sadece Trabzon değil yeni kurulan birçok üniversitedeki taşınmaz kullanımından kaynaklanan sorunları gidermiş olduk.

Trabzon Üniversitesi düzenlemesi komisyondan geçti

Ayrıca komisyonumuzda yapılan görüşmelerde;

Yurtdışı borçlanma ile ülkemizde emekli olma koşulları değiştirildi, varlık barışının süresi uzatıldı. Şehir içi otobüs taşımacılığında hasılat esaslı kazancın tespiti ve vergilendirme sistemi getirildi. Gümrük vergisinin eksik ödenmesi nedeniyle hakkında soruşturma ve kovuşturma bulunan taşıt sahipleri belirlenen vergiyi ödemeleri halinde araçları iade edilir hükmü getirildi.

Finansal güçlük yaşayan aktif firmalara kredilerin geri ödemesinde kolaylık sağlanacak. Bankacılık kanunda değişiklik yaparak, yapılacak inceleme ile gecikmiş kredi borcunu ödeme niyetinde olan firmalara yeniden yapılandırma imkanı getirilecektir.

Kamu Özel İşbirliği ile yapılan şehir hastanelerinde sözleşme bedelini düşürebilmek için yetki istenmektedir. Bu düzenleme ile yapılması planlanan şehir hastanelerinin mevcut ekonomik koşullarda ihale edilebilmesi ve yapılmasının önünü açmaktayız.

Ülkemizin yaşadığı ekonomik gelişmelere istinaden sektörün beklentilerine uygun, kamu kurum ve kuruluşlarının performansını artıracak önemli düzenlemeleri komisyonda gerçekleştirdik. Kanun metni komisyonda kabul edilerek haftaya görüşülmek üzere genel kurula sunulacak.

Trabzon Üniversitesi düzenlemesi komisyondan geçti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler