Gayrimenkul çetesi çökertildi: Trabzon'da da yapacaklardı

Ankara'da tapu ve nüfus memurlarından taşınmaz bilgileri alıp sahiplerinin haberi olmadan joker vasıtasıyla başkalarına satan çete çökertildi. Trabzon'da da satış yapmaya çalıştılar.

Gayrimenkul çetesi çökertildi: Trabzon'da da yapacaklardı

Ankara Valiliğince, Tapu Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüklerinde görevli memurlardan vatandaşlara ait taşınmaz bilgilerini temin edip, sahte evrakla üçüncü şahıslara sattığı tespit edilen 32 şüpheliden 17'sinin çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandığı bildirildi.    


Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne 24 Mart'ta yapılan bir ihbar ile vatandaşlara ait olan taşınmaz bilgileri, Tapu Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüklerinde memur olarak görev yapan suç örgütü mensuplarınca örgüte aktarıldığı öğrenildi.

Taşınmazların, sahte evrak ve joker tabir edilen esas malikin yerine geçen şahıslar temin edilerek vekalet verme ya da Tapu Müdürlüğünde bulunan resmi senet defterindeki resmin değiştirilmesi yöntemi ile üçüncü şahıslara satıldığı belirlendi.

Türk Medeni Kanunu'nun 1007'inci maddesindeki, 'Tapu sicilinin tutulmasından kaynaklanan ve doğan bütün zararlardan devlet sorumludur. Devlet, zararın doğmasında kusuru bulunan görevlilerden rücu eder." hüküm gereğince yapılan usulsüzlüklerde asıl zararı kamunun gördüğünün tespit edilmesi üzerine suç örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla, mart ayı içerisinde iletişimin tespiti ve fiziki takip çalışmaları başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, yurt dışında ikamet eden N.Ö, S.G, İ.P. isimli şahıslara ait olduğu tespit edilen gayrimenkullerin bulunduğu tapu kütük defterindeki gerçek mükellefin resminin değiştirilerek joker tabir edilen şahıs vasıtasıyla üçüncü bir şahsa satışı yapılacağı sırada şüpheliler suçüstü yakalandı.

Öte yandan tespit edilen örgütün İstanbul, Kırklareli, Antalya, Yalova, Trabzon, Ağrı, Çanakkale, Konya illerinde, gayrimenkul sahibinin bilgisi dışında joker tabir edilen şahıs vasıtasıyla gayrimenkul satışı yapıldığı bilgisi alınarak bahse konu satışlar engellendi.

Yapılan operasyonlar kapsamında yakalanan 32 şüpheliden 17'si çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler