Başbakan Yıldırım'dan Katar krizi mesajı

Binali Yıldırım: (Katar krizi) Krizin teenni ile bir çözüme ulaştırılması en temel beklentimiz

Başbakan Yıldırım'dan Katar krizi mesajı
"Katar krizine" ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "Bölge ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Kardeşler arasında kavga ve küslük olmaz. Bu anlaşmazlıklara en kısa sürede çözüm bulunması için gerek kardeşlik ilişkilerimiz temelinde gerek İslam işbirliği teşkilatı dönem başkanı olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Katar ile diğer Körfez ülkeleri arasında baş gösteren krizin teenni ile bir çözüme ulaştırılması en temel beklentimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda dünya liderleri ile yoğun bir diplomasi trafiği başlatmış olup görüşmeleri sürdürmektedir" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler iftarına katıldı. 

"NEFRET İDEOLOJİLERİNE VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI BÜTÜN ÜLKELER İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMA ARZUSUNDAYIZ" 

Başbakan Binali Yıldırım, iftar programında yaptığı konuşmada terörle mücadeleye değinerek, "Merhameti esas alan Türkiye Cumhuriyeti, nefret ideolojilerine ve terör örgütlerine geçit vermeyecektir. Bu konuda bütün ülkeler ile dost olmak ve işbirliği içinde olma arzusundayız. Teröre karşı her türlü çifte standarttı herkes terk etmeli ki insanlık huzur bulsun" dedi. 

"AB ÜYELİĞİ DE ÜLKEMİZ İÇİN STRATEJİK BİR HEDEF OLMAYA DEVAM EDİYOR" 

AB sürecine ilişkin Yıldırım, "AB üyeliği de ülkemiz için stratejik bir hedef olmaya devam ediyor. İlişkilerimizin pozitif bir gündeme yönelmesi için AB'den somut yapıcı adımlar bekliyoruz. Müzakerelerde yaşanan duraklamaya son verilmesi yeni başlıkların açılması vize serbestliği ve gümrük birliği kapsamı genişletilerek güncellenmesi bu konuda atılabilecek ilk adımlardan sayılabilir" diye konuştu. 

(KIBRIS MÜZAKERELERİ) `MÜZAKERE SÜRECİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ" 

Kıbrıs müzakerelerine ilişkin Yıldırım, "Kıbrıs konusunda iki toplumlu yeni bir ortaklığa dayanan adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüme ulaşılması için müzakere sürecine destek vermeye devam edeceğiz. Adada kalıcı bir barışın sağlanabileceğine olan inancımız devam ediyor" dedi. 

"ORTAKLARIMIZDAN BİRİ İLE ÜS KONUSUNDA İKİLİ DÜZEYDE BAZI PÜRÜZLER YAŞANDI" 

Yıldırım, "Müttefikimiz ABD ile eşgüdüm halinde çalışmalarımız sürecek. Özellikle terörle mücadelede yeni yönetimden beklentilerimiz mevcuttur. DEAŞ ile uluslararası mücadelelerimizde müttefiklerimiz ile tam bir işbirliği içinde hareket ediyor koalisyon güçlerini askeri üslerimizde misafir ediyoruz. Ortaklarımızdan biri ile üs konusunda ikili düzeyde bazı pürüzler yaşansa da terör ile mücadeleye katkımız bundan etkilenmeyecektir. Kapımız terör ile mücadelede bütün dostlara açıktır. Kendi şartları buna uymuyorsa bu konu kendi takdirlerinde. Terör ile mücadele ortak tavır sergilemeliyiz" ifadelerini kullandı. 

(KATAR KRİZİ) "KRİZİN TEENNİ İLE BİR ÇÖZÜME ULAŞTIRILMASI EN TEMEL BEKLENTİMİZ" 

"Katar krizine" ilişkin Yıldırım, "Bölge ülkelerinin birlik ve beraberlik içinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Kardeşler arasında kavga ve küslük olmaz. Bu anlaşmazlıklara en kısa sürede çözüm bulunması için gerek kardeşlik ilişkilerimiz temelinde gerek İslam işbirliği teşkilatı dönem başkanı olarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Katar ile diğer Körfez ülkeleri arasında baş gösteren krizin teenni ile bir çözüme ulaştırılması en temel beklentimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda dünya liderleri ile yoğun bir diplomasi trafiği başlatmış olup görüşmeleri sürdürmektedir" açıklamasında bulundu. 

"BEKLENTİMİZ 15 TEMMUZ VE SONRASINDA OLUP BİTENLERİ ÜLKELERİNİZE AÇIK BİR ŞEKİLDE ANLATMANIZ" 

Yıldırım, "Her birinizden beklentimiz 15 Temmuz ve sonrasında olup bitenleri ülkelerinize açık bir şekilde anlatmanızdır. Bu konuda istediğimiz mesafeyi alabildiğimiz kanaatinde değilim. Zira halen demokrasi mücadelemizi hain örgütün küresel planlarını layıkı ile anlayamayan çevreler olduğunu görüyoruz. FETÖ'nun yurt dışındaki uzantıları ülkemiz aleyhinde faaliyet göstermeye devam ediyor. Bütün kanallarımız sizlere açıktır. Bu konuya daha husus eğilmenizi hükümetimiz adına bekliyoruz. Bütün ülkeleri dost olarak görüyoruz. Bundan sonra da işbirliğimizi arttırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler