Ankara Emniyet Müdürlüğüne Trabzonlu isim geldi

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan emeklilik dilekçesi verdi. yerine Trabzonlu isim getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne Trabzonlu isim geldi

14 Mart 2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından Resmi gazete'de yayımlanan kararname ile Ankara Emniyet Müdürü olarak atanan Karaaslan emekli oluyor. Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz yeni Ankara Emniyet Müdürü oldu.


MAHMUT KARAASLAN KİMDİR?

Mahmut Karaaslan, 1961 yılında Kayseri'de doğdu. 1979 yılında Polis Koleji'nden,  1983 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu ve İzmir, Ağrı, Ankara ve EGM'nin çeşitli birimlerinde görev yaptı.

2006 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi edildi ve 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında görev aldı.

Evli ve iki çocuk babası olan Mahmut Karaaslan, 15 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Van İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.

14 Mart 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile de Ankara İl emniyet Müdürü olarak atanmıştır.

SERVET YILMAZ KİMDİR?

Ankara Emniyet Müdürlüğüne Trabzonlu isim geldiAnkara Emniyet Müdürlüğü görevine getirilecek olan Servet Yılmaz aslen Trabzonludur. İstanbul Şile'de Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerini başarıyla yerine getiren Yılmaz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevinden sonra İl Emniyet Müdürleri kararnamesi ile Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Terör, KOM gibi kritik ve operasyonel birimlerin bağlı olduğu Servet Yılmaz, 2016 yılındaki kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına getirilmişti. Servet Yılmaz 25 Ocak 2015 tarihinden 28 Ekim 2016 tarihine kadar Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevini üstlenmişti. Yılmaz döneminde, terör ve KOM'da başta PKK ve FETÖ olmak üzere çok önemli operasyonlara imza atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler