Ankara'da felaket üstüne felaket! Havalimanında hortum paniği

Ankara'da sel felaketinin ardından hortum paniği yaşandı. Esenboğa Havalimanı'nda oluşan hortum yüzünden bazı uçaklar civar illerdeki havalimanlarına yönlendirildi.

Ankara'da felaket üstüne felaket! Havalimanında hortum paniği

Ankara’da olumsuz hava koşullarının günlük yaşamı zorlaştırdığı görüntüler ve haberler gelmeye devam ediyor. Sağanak yağış ve selin yanı sıra Ankara’dan hortum haberleri de geldi. Son olarak Esenboğa Havalimanı üzerinde oluşan hortum paniğe yol açtı. Bazı uçakların piste iniş yapamadığı ve çevre illerdeki havalimanlarına indiği öğrenildi. Öte yandan Akyurt ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiliyor. Cadde ve sokaklar sel sularıyla dolarken araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı.

Ankara'da vatandaşların "felaket" yorumlarını yaptığı kuvvetli sağanak ve sel korkunç bir tablo ortaya çıkarttı. Başkent yaklaşık 1 haftadır olumsuz hava koşulları nedeniyle sağanağa ve sele teslim oldu. Zaman zaman sağanak nedeniyle bazı bölgelerde oluşan sel suları hayatı olumsuz yönde etkiledi. Havalimanındaki hortum, korku dolu anların yaşanmasına neden olurken AFAD'dan Ankara'daki sel ile ilgili bir son dakika açıklaması da geldi. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu, sağanağın olumsuz etkilediği Akyurt'a gitti. 

SON DAKİKA: AFAD DUYURDU! 774 İHBAR

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasında "Ankara’da meydana gelen son yağışlar sonrasında İtfaiye’ye ve AFAD Ankara’ya toplamda 774 ihbar ulaşmıştır. Ekiplerimiz bölgeye sevk edilerek çalışmalarına başlamıştır. TAMP kapsamındaki afet grupları AFAD Koordinasyon Merkezi’nde toplanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN SOYLU SEL BÖLGESİNDE

Bakan Soylu, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ile akşam saatlerinde başlayan sağanağın ardından sel ve su baskınlarının yaşandığı ilçe merkezine geldi.

Kızıl ve Yıldırım mahallelerinde incelemelerde bulunan Soylu, Belediye Başkanı Ayık ile selden zarar gören iş yeri sahiplerinden bilgi aldı.

ESENBOĞA HAVALİMANI ÜZERİNDE HORTUM

Sağanak ve sel nedeniyle oluşan olumsuzlukların yanı sıra Ankara’nın bazı bölgelerinde ise hortum meydana geldi.
Öğlen saatlerinde Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir hortumun görülmesinin ardından şimdi de Esenboğa Havalimanı üzerinde hortum oluştu.

Hortumun oluşması vatandaşlarda paniğe yol açarken, bazı uçakların piste iniş yapamadığı için çevre illerde bulunan havalimanlarına indiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler