Anahtar Deliği 31.12.2016

Anahtar deliğinden bakmaya devam edeceğiz.

Anahtar Deliği 31.12.2016
TTSO’DA TRABZONSPOR TARTIŞMASI ÜZERİNE

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında Ekrem Çapkınoğlu, 25/11/2016 tarih ve 45 Nolu Meclis toplantısında gündeme gelen ve Yönetim Kurulunun Meclisten aktarma bütçeyle onay istediği konu ile ilgili söz aldı.

Konuşmasında Trabzonspor’un Şenol Güneş Stadyumu’na TTSO’nun verdiği desteğini neden yapıldığını niye böyle bir şeye ihtiyaç duyulduğunu 300 lira üyelerden bu nedenle neden istendiğini sordu.
Daha önce bu durum kendisine anlatılmasına rağmen yine kürsüden bu konuyu gündeme getirdi.

Birincisi Trabzon’da  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası kentin yükünü çeken, öncü bir kuruluş. Şenol Güneş Stadyumu gibi bir projede TTSO’nun bir katkısının olması çok güzel bir davranış. Olmasa zaten , ‘Yahu neden sizin gibi bir kurum bunu yapmaz’ diye sorgulanırdı. Buna TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu öyle güzel bir çözüm bulduki hem bütün üyelerin katkısının olduğu hem de ortak bir proje hazırlatarak TTSO’yu da zor durumda bırakmayacak şekilde bir hamle yaptı. Çok yerinde bulunan bu hamleyi temcit pilavı gibi sanki doğru değilmiş gibi ortaya koymak hiç yakışmadı. Bazen eleştirirken nasıl niçin sorgulamadan yapıyoruz. Ekrem Çağkınoğlu, eleştirirken bir de, “Bundan başkaları da isterse” dedi. Trabzonspor gibi Trabzon’u dünyaya tanıtmış bir marka içerisinde TTSO’nun da katkısının olması gerektiğini unuttu herhalde.. Yada anlayamadı. Buna Trabzonspor&TTSO iki dev Trabzon markasının işbirliği desek kim ne diyebilir ki? Lütfen biraz daha böyle konulara yapıcı yaklaşalım. Trabzon için daha yerinde olacağı düşüncesindeyiz.

AKÇAABAT NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ O AN

Akçaabat Nüfus Müdürlüğü ile ilgili bir takipçimizin saat 10 civarında çekilmiş iki fotoğrafını yayınlamıştık. Takipçimiz, “Saat 10 ve nüfus müdürlüğünde kimse yok. Personel nerede? Burada devlet yok mu? Nerede personeller? Vatandaş ayakta bekliyor” diye not iliştirmişti. Harbidende öyleydi..

Fotoğrafların biri içerde personellerin oturduğu masayı gösteriyordu lakin masalarda kimse yoktu. Diğeri kapıyı gösteriyordu vatandaşlar sıra olmuş personelleri bekliyordu. Bunu şimdi tekrar neden hatırlattığımız noktaya gelelim.. Şunun için; Akçaabat’ta bir haber sitesinde güya nüfus müdürlüğünden bir personel açıklama yapmış. Personelin ismi yazmıyor.

Haber61 güya yalan haber yazmış falan diye yorum yapıp nüfus müdürlüğündeki personellerin fotoğrafını paylaşmış.. Birincisi bizim haberimizde fotoğraflarla konu ispatlıdır! İkincisi bir haber sitesi meslektaşlarımızı bunu unuttu herhalde vatandaşın şikayet taleplerini dikkate alır bir personelin sırf kendini aklaması için yayınlatmak istediğini helede isimsiz yayınlamaz. Meslektaşlarımız sanırız gazeteciliğin ne anlam ifade ettiğini tam idrak edememiş olacaklar. Diğer yandan o personel arkadaşımız artık demekki haberimizden sonra saatinde mesaisine başlıyor. Kendisini uyarımızdan sonra mesaisine tam zamanında başladığı için kutluyoruz. Başarılar diliyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini geciktirmesin.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Trabzonspor’un durumu ortada.. Zaten sıkıntılar yaşıyor. Sahada kötü sonuçlar alıyor. Trabzonspor Kulübü’nün Başkanı Muharrem Usta ve yönetimine öyle dikkatsizce saldırılıyor ki hani eleştiri olsa tamam da bazı sözler söyleniyor hiç yakışmıyor. Söyleyen de az sorumluluk alacak. Mehmet Ekici konusunda Trabzonspor kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Ben ikna ederim. O kulüpte mutlaka kalmalı” falan dedi. Yani belki şu anda pazarlık masasında Başkan Usta, kulübe ne kadar az fiyatla onu tutarımın hesabını yapıyorsa.. Yani Hacıosmanoğlu’nun bu açıklamaları o pazarlık masasını darma dağın etmez mi? Trabzonspor’un değil de oyuncunun menajerinin elini güçlendirmez mi? Yazık değil m? Bu kulübü düşünüyorsanız lütfen şu sıralar bari susun. Ha eleştiri yapmayın demiyoruz ama böyle kritik durumlarda hiç olmaz yorum yapmayın..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler