Anahtar Deliği 30.05.2018

Trabzon'da neler oluyor, kimler konuşuluyor?

Anahtar Deliği 30.05.2018

AK PARTİ 250 BİN OY ALTINA DÜŞER 3 VEKİLDE ÇAKILIR!

Trabzon sorunlarını sosyal medyaya taşımasıyla öne çıkan Teoman Yılmaz, 24 Haziran seçimleri öncesi tahminde bulundu. AK Parti’nin Trabzon’da, “Süleyman Soylu ve Salih Cora’yı” dışladığını ima eden Teoman Yılmaz, paylaşımında Muhammet Balta, Adnan Günnar, Bahar Ayvazoğlu, Haydar Revi, Ahmet Metin Genç, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bahar Ayvazoğlu’nun fotoğrafını koyarak, “Halkın güvenmediği yüzler öne çıkarıldı. Bu nedenle AK Parti’nin 320 bin oyu 60 binden fazla aşağıya düşer ve 250 binin altında oy alır bu da 3 vekile kadar indirir AK Parti’yi. Halk AK Parti’ye ders verir.” Mesajını yayınladı.

Mesajın detayında şunlar var; 
BİR KAÇ GÜNDÜR İZLİYORUM
SAYFALARINI A TAKIMIN
ÖYLE KARELER VAR Kİ 
NET ŞEKİLDE ŞUNU SÖYLÜYOR..
"VATANDAŞ BEZDİ BU YÜZLERDEN
BU SÖZLERDEN BU YALANLARDAN"
O NEDENLE 
İÇ İŞLERİ BAKANIMIZ SOYLU'NUN 
YAPMIŞ OLDUĞU MÜCADELEYE DUR DENMESİ
ONA YAKIN OLAN SAYIN VEKİL CORANIN
SEÇİLEMEYECEĞİ YERE KONMASI.
İNSANLARIN BEZDİĞİ YÜZLERİN ÖNE ÇIKMASI
GÜVENMEDİĞİ YÜZLERİN ÖNE ÇIKMASI 
BENCE BİR GOLÜN GELECEĞİNİN HABERCİSİDİR.
BU GOLÜ MUHALEFET ÇARE OLDUĞU İÇİN DEĞİL
BUNLARA KIZDIĞI İÇİN ATACAKTIR VATANDAŞ
DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
ŞU AN BENİM TAHMİNİM..
AK PARTİNİN 320 BİN OLAN OYU 60 BİNDEN FAZLA DÜŞER
BU DA ŞU DEMEK 
3 AKPARTİ
2 CHP
1 MHP DEMEK
YADA 
İYİ PARTİ SAHADA BU ŞEKİLDE DEĞİLDE 
DAHA ETKİLİ ÇALIŞIRSA
TAHMİNİM
3 AKPARTİ
2 CHP 
1 İYİ PARTİ OLUR..
AKPARTİNİN 2 YE DÜŞMESİ BENİ ŞAŞIRTMAZ
İNSANLARIN TEPKİSİ KIZGINLIĞI OYA YANSIRSA
2 DE OLABİLİR..
ŞU BİR GERÇEK Kİ.
ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU BAŞKANIN
KAPTANLIĞINI YAPTIĞI TAKIM TRABZON'DAN SAĞ ÇIKMAZ.
KENDİSİ EĞER BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİNE GİRERSE
NE DEDİĞİMİ DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ..
ŞU HALDE BİLE MAHALLELERİ GEZMESİ BU EKİP İLE 
SEÇİM KAMPANYASI DÜZENLENMESİ
BENCE
AKPARTİ'NİN KENDİ KALESİNE GOL ATMASIDIR..
GEÇMİŞ SEÇİMDE BAKANIMIZ
BELEDİYE BAŞKANININ YÜZÜNÜ KULLANMADI 
VE GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI VE 
260 BİNDEN 320 BİNE ÇIKTI OYLAR.
ŞİMDİ 320 ELLERİNDE
PİKLEME GELECEK AŞŞAĞIYA 
BENCE
250 BİN VE ALTI OLUR 
ODA 3 VEKİLDİR..
BENİM FİKRİM BU SADECE..
NOT DÜŞTÜM BURAYA.

MUHARREM İNCE’NİN MİTİNGİNDE NE OLDU?

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Trabzon’a geldi. Atatürk Alanı’nda miting düzenledi. Havalimanından otobüsle meydan alanına gelen İnce, ön tarafta durdu ve her otobüse binişte yol kenarından geçenlere selam gönderdi. Elleriyle devamlı sağa sola hareket etti. Bazen camdan kafasını çıkardı. Yağmur nedeniyle tabi zor anlar yaşamadı da değil. Meydan alanında fazla durmadı. Zaten fazlaca sağanak yağıştan dolayı insanlar ıslanmıştı. Onların daha fazla ıslanmasını istemedi sanırım. 25-30 dakika kadar meydanda ancak konuştu. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun platformun hemen yanında bekledi. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 3-4 kez seslendi. Seslenirken önce ‘hemşerim’ dedi. “Sen rüzgarsın” “Ben yağmurum” “Sen zayıfı kırarsın” “Ben herkese eşit yağarım” diye bir gönderme yaptı. Ardından Artvin’e geçti. Yalnız platformdan inerken Trabzon’da bir döneme CHP’de damga vuran Ali Türen Öztürk gerginliği yaşandı. Öztürk Muharrem İnce ile platform üstünde görüşmek istedi. Tam iskeleden çıkarken genel başkan yardımcısı ve korumalar buna müsade etmeyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Hatta Öztürk, otobüsün kapısına kadar gitti. Sinirlendi. Sonra İnce otobüsüyle oradan ayrıldı. Ali Türen Öztürk de oradan ayrıldı. 

HANGİ AĞAÇ OLMAK İSTERDİN? 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nin değerli hocalarından Prof Dr Cantürk Gümüş, talebelerine sorduğu bir soruyu ve aldığı cevaplarından bir iki tanesini paylaştı. Bu paylaşım büyük ilgi gördü. 

Hayat dersi veren paylaşım şu şekilde;

SORDUĞUM SINAV SORUSU: Ormanda herhangi bir ağaç olsaydın, hangi ağaç olmak isterdin? Neden?
OĞUZHAN’IN CEVABI: Ben bir ahlat ağacı olmak isterdim. Kışın ve yazın yaban hayvanları meyvesini yesin. İnsanlar da meyvesini yesin. Gölgesinde bir nesil yetişsin. Bir çağ kapatsın bir çağ açsın. Adına türküler yazılsın. O ahlat ağacı ben olmak isterdim.
TUNAHAN: Meşe olurdum. En çok akrabası olan, en kalabalık aile olmak için. Daha fazla alanda ülkenin ve dünyanın büyük bölümünün kendi ailemden soyumdan fertlerin bulunması beni gururlandıracağı için.


TRABZON’DAN GİTTİ REKTÖRÜ OLDU GÖREVDEN ALINDI

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndeyken emekliye ayrılan Prof Dr Hayati Aktaş, Antalya’da yeni açılan AKEV Ünivertsitesinin başına geçti. Yeni kurulan üniversitede yeni derslikler, yeni bölümler, farklı başarılı hocaları getirdi. İyi işlere imza attı. Bu kadar yoğun uğraşına rağmen sonra bakın ne oldu?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından (YÖK) Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş'ın görevden alınmasına ilişkin, "İlgili üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rektörü arasında geçimsizlik yaşanmaktaydı." değerlendirmesi yaptı. 

YÖK'ten yapılan bilgilendirmeye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun ek 1'inci maddesi uyarınca mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun kararı üzerine, Antalya AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayati Aktaş'ı rektörlük görevinden aldığı belirtildi.

Antalya AKEV Üniversitesi Vakıf mütevelli heyetinin, 8 Ocak 2018'de gönderdiği yazı ile Rektör Prof. Dr. Hayati Aktaş'ın görevden alınması teklifinin YÖK Başkanlığına iletildiği aktarılan bilgilendirmede, şunlar kaydedildi:

"İlgili üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Rektörü arasında geçimsizlik yaşanmaktaydı. YÖK, yaşadıkları anlaşmazlıkları kendi aralarında çözmeleri amacıyla uzun bir süre beklemiştir. Fakat ilerleyen süreç içerisinde mütevelli heyeti 'görüşünü değiştirmediği' ve üniversitedeki 'idari işler ve akademik faaliyetler durma noktasına geldiği' için böyle bir karar alınmak zorunda kalınmıştır. YÖK olarak vakıf mütevelli heyetlerinin 'rektör atamalarına' da 'görevden almalarına' da hukuki olarak çok gerekmedikçe prensip olarak müdahil olmak istemiyoruz."

İşte bu geçimsizlik dediği nokta mütevelli heyetinin maaşları ödememesi, maddi sorunlar yaşanmasına sebep olması. Hayati Aktaş şimdi ne yapacak? Gelen bilgilere göre Aktaş Trabzon’da KTÜ’ye geri dönecek. Görevine tekrar başlayacak. 

KTÜ’NÜN TRABZONSPOR ZİYARETİ VE O DETAY

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal ile yardımcısı Asım Ören Trabzonspor’u ziyaret ederek başarılar dilediler. Ziyarette ayrıntı olan şey ise Asım Ören. Çünkü Ören, Muharrem Usta’nın listesindeydi geçen dönem ve ilk istifa edenler arasında yer aldı. Şimdi yeni seçilen Ahmet Ağaoğlu’nu ziyaret ederek kulüpte tebrik etmesi dikkat çekti. 
Bu arada Trabzonspor’un yeni hocası Ünal Karaman oldu. Ünal geçmişte fazla yıpranmış bir isim değil. Camia bu nedenle bu değişime olur verdi. Trabzonsporla ilgili bugüne kadar hiç konuşmamsı yorum yapmaması, bazı konularda eleştiri getirmemesi de belkide onun yuvaya dönmesinde en büyük avantajlarından biri oldu. 


RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİTİNLERİ NE ZAMAN VE SOYLU’NUN TRABZON PROGRAMI

AK Parti Rize’de miting düzenleyecek aynı gün de Trabzon’da miting düzenleyecek. Ramazan Bayramının hemen peşinden 18 Haziran tarihinde yapacak bu mitingleri. Mitinglere Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ve milletvekili adyaları katılacak. İki programda Trabzon mitingi Rize mitinginden önce gerçekleşecek. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yarın Trabzon’da olacak. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığının düzenlediği ‘şehir iftarı’ programına katılacak. İftar programı Yeni Mahalle’deki fuar alanında yapılacak. İftar öncesi ise Of İlçesi’nde yeni kaymakamlık binasının hizmete açılışının kurdelesini kesecek ve burda kısa bir miting gerçekleştirecek. Böylece kulislerde bu ziyareti Of bölgesinden 5. Sıradan aday gösterilen Vehbi Koç’a büyük destek olarak yankılandı.


SÜLEYMAN BAYKAL'A GEÇİCİ GÖREV

Trabzon’un ikinci devlet üniversitesi olarak kurulan Trabzon Üniversitesi’nin geçici rektör, rektör yardımcısı, genel sekreteri belirlendiği duyuruldu. 

Yeni üniversitenin rektörü KTÜ Rektörü Süleyman Baykal oldu. YÖK tarafından tedviren atandı. İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof Dr Emin Aşıkkutlu ile Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Şule Bahçeci, Trabzon Üniversitesi’nin rektör yardımcıları oldular. Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr Atilla Çimer ise genel sekreterlik görevini tedbiren yürütmek üzere getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler