Anahtar Deliği 29.10.2017

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz. 29.10.2017

Anahtar Deliği 29.10.2017

SADIK ALBAYRAK NİYE KONUŞTU?

Trabzonspor Divan Kurulu’nun belki de en renkli ismi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın araştırmacı - yazar babası Sadık Albayrak oldu. Albayrak da divan üyesi. Yani 15 yıldan fazladır kulübün üyesi. Salona geldi ve mevcut yönetimle aynı koltuklarda oturdu. Kimine göre mevcut yönetimi sahiplendi görüntüsü çizdi kimine göre alakası yoktu asbaşkan Ahmet Çubukçu onla ilgilendi ve yanına oturttu. Yani ikinci şık daha mantıklı çünkü aynı sırada yönetimi istifaya davet ede Divan Başkanı Ali Sürmen’de vardı.
Neyse konumuz bu değil. Sadık Albayrak istediği yere oturabilir. Farklı manalar da çıkarmaya gerek yok. Konu şu neden Sadık Albayrak konuştu? Kürsüye neden çıktı?
Bu sanki biraz konuşuldu gibimize geldi. Merak edildi sanki.. Divan Başkanı Ali Sürmen, konuşmasında “siyaseti ya çok fazla Trabzonspor’dan uzaklaştırdık ya çok fazla yaklaştırdık” diye başladığı cümlesinin içerisinde, “Hiç korkmadan siyasetçi olduğu halde çocuklarına Trabzonspor forması giydirecek kadar taraftar olan bakanımız Berat Albayrak var. Doğruları da söylüyor. Ama nedense biz kulübümüz için ondan gerekli ilgili alamıyoruz” dedi.
Yani Berat Albayrak’ı övdü.
Trabzonspor’dan küstürüldüğünü söyledi.
Taşı Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya attı.
Sen “Bakan Berat Albayrak’ı nasıl kulübe küstürürsün buna hakkın yok” demeye getirdi.
Hatırlarsanız Başkan Muharrem Usta ile Bakan Berat Albayrak’ın arası uzun süredir açık. Bakan Albayrak, Trabzonspor maçına son geldiğinde Akyazı’ya gizlice girdi ve kimseye söylemeden maç sonunda çıktı ve gitti.
İşte bu noktada Sadık Albayrak da genel kurulda ‘oğlumun adı geçti konuşmalıyım” diyerek Trabzonspor’un yaşadığı zorluklardan bahsetti.

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU NEYE KAFAYI TAKTI

Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, divan kuruluna geldi. En önde oturdu. Hemen arkasındaki koltuklarda Hayrettin Hacısalihoğlu ve yanında KTÜ eski rektörü İbrahim Özen’in oturması bir tesadüf olamazdı. Yine arkasında ve diğer tarafında Murat Türköz vardı. Hacıosmanoğlu yönetiminden istifa etmişti. Hatta Hacıosmanoğlu’na kapalı kapılar ardından baya da eleştirmişti. Demekki araları düzelmiş! Çok sıkı fıkı konuşmaya çalışıyorlardı. Hatta bir kaç istifa eden yönetici de geldi etmeyen de. Hacıosmanoğlu onları görünce pek de istifini bozmadı. Aday olursa listesinde onlarla çalışacağını düşünmüyoruz! Neyse Hacıosmanoğlu son günlerde bildiğiniz gibi ciddi bir aday potansiyeli şeklinde çalışıyor. ‘Bin tane kemik oyu var diyen’ var gazeteye ‘2 bin tane var’ diye yazan bile oldu.
Şike kitabı ‘kupa başbakanda’ kitabının yazarı Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde Hasan Al, Trabzonspor’da seçim bekleyenleri eleştirirken, “Başta Mehmet Ali Yılmaz olmak üzere Yönetim kongreye gitse de başkan olsam’ diye elini ovuşturanlar… ibrahim Hacıosmanoğlu, başkanlığı döneminde kaydettiği 2 bin 700 üyeyle tetikle bekliyor..”
ifadesini de hatırlatmak isteriz.
Herşeyden önemlisi bu durumda bile ‘başkanlığa adayım’ diyebilecek cesareti var.
Hacıosmanoğlu geldi. Kendi yaptıklarını anlattı. Anlatmadan önce kafayı bir şeye taktı onu söyledi. Hatta divana bu sebeple gelip konuşmak istediğini vurguladı. Kafayı taktığı şey şuydu; Başkan Muharrem Usta’nın NTV Spor’a çıkıp Hacıosmanoğlu dönemini eleştirmesi.
O dönem ki transfer yanlışlarıyla kulübün ağır borç yüküne girmesini ima etmesi.
Hacıosmanoğlu kendisinin Usta’tan daha başarılı olduğu ve başarılı transferler yaptığı halde şehirden ve siyasetin önde gelen Trabzonsporlularından (burda bakanları kastettiği açık) Usta kadar destek göremediğini söyledi. Buna rağmen bir kaç başarı sıralaması yaptı. Usta ile kendini kıyasladı o bunların hiçbirini yapmadı dedi. Hacıosmanoğlu divandan sonra yine başkan adayı gibi Trabzon’da bazı temaslarda bulundu.

MERAK EDİLENLER VE ŞAŞIRTANLAR!

Divan Kurulu toplantısı yapılırken bazılarının merakla bir kişiyi aradığını gördük. Muharrem Usta sağlık gerekçesini göstererek katılmadı. Divan Kurulu’nda kendisine tepki geldi. Dün ekrana çıkan buraya da gelirdi dendi. Doğru ama Usta işi! Neyse kongrede güçlü rakibi Celil Hekimoğlu da salonda olmayışı dikkati çekti. İşte o merakla salonda birini arayanlar Hekimoğlu’nu arıyorlardı. Hekimoğlu’nun il dışından önemli misafirleri gelmiş. Bu nedenle katılmadığını öğrendik. Bizce biraz Trabzonspor’dan uzak durmaya çalışıyor. Hani derler ya sütten ağzım yandı yoğurdu kaşıkla.. Herhalde o misal. Camianın bazı isimlerinden uzak durmaya çalışıyorlar. Bu arada Faruk Özak, Mehmet Ali Yılmaz da katılmadı. Özkan Sümer yine helal olsun dedirtti. Geldi dersini verdi ve gitti. İyiki Özkan Sümer var. Yoksa bu camiaya hafızasını yeniletecek, bu camiayı silkeletecek kimce olmayacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde istifa edenler arasında yer alan Mehmet Yiğit Alp de kongreye eski yöneticilerden Levent Erkuloğlu ile katıldı. Herkesi şaşırttı. Bir türlü istifasına ne camiaya, ne başkan Muharrem Usta ve yönetimine inandıramayan Emre Aksoy da geldi ve şaşırttı. Hatta bir birleriyle espri de yaptılar. Güldüler.

ALİ SÜRMEN’İN RESTİNE YÖNETİM KARŞILIK VERİR Mİ?

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, denetleme kurulu bize ‘yönetim sağlıksız’ mesajını versin tüzük gereği ‘seçime gitme kararı’ aldırırız dedi. Bu resti dün ekti. Yani ilgili tüzüğün maddesini işletiriz dedi. Şimdi ne olacak? Trabzonspor yöneticileri ne yapacak? Başkan Muharrem Usta bu reste ne cevap verecek? Yine bildiğini yapacak. Akıl aldığı ve dinlediği kişilerle hareket edecek. Hatta Ali Sürmen’in bu sözleriyle ilgili gelen sorulara bile cevap vermeyecek! E ne yani.. Bugüne kadar öyle olmadı mı? Divan kurulunda her üye sonuçta oraya kulübün kurucularından tutun da 20-30 yıldır kulübün üyesi olan Trabzonspor’un mihenk taşları kişiler katıldı. Hepsinde aynı şey söyleniyordu. Ortak akılla kulübün yönetilmesi. Lakin hepsi söylüyor ama hepsi de ayrı hareket ediyor havası da azımsanamayacak gibi çoktu! Bunu da belirtmeden geçemeyeceğiz..

BORÇ AÇIKLANDI AMA İÇİNDE 300 MİLYONLUK KISIM YOK MU?

Trabzonspor’un borcu denetleme kurulu tarafından 777 milyon (trilyon) olarak açıklandı. Lakin konuşmacılar hep bir ağızdan bunun içinde Sosa, Burak, Volkan ve Kuçka’ya ödenmek için atılan imzalar yoktu. Ve bazı giderler. Yani onlar gelecekte ödenmek üzere sabit! Bu ne kadar mı ediyor? Neredeyse pek de bu ara Trabzonspor’un giderlerini hesaplayacak editör arkadaşlarımızın ne hayali ne yetenekleri yetmiyor ama hemen hemen civarda bir rakam isterseniz 300 milyon civarı ediyor. Herhalde bu parayı Başkan Usta kendi cebinden karşılar. Öyle ya işleri yüzde 500 başkan olduktan sonra arttı, kulübü kendi şirketine sponsor yaptı. Daha ne olsun! Öder öder. Başkan sonuçta..

MUHARREM USTA DERBİ MAÇA GELECEK Mİ?

Trabzon Divan Kurulu’nda dün İbrahim Hacıosmanoğlu bir mülkü amirin başkan Muharrem Usta’yıa aradığını ve derbi maça gelmesinin sakıncalı olabileceğini söylemiş. Bunu söyledi ama sorarak söyledi. Böyledir demedi böyle birşey var mıdır dedi. Taraftar gruplarıyla alakalı diyen oldu. Bunu iddia eden oldu. Ama doğrulatamadık. Mülkü amir Trabzon Valisi Yücel Yavuz da olabilir. Ama bir uyarı gerçekten oldu mu? Resmi makamlara doğrulatamadık. Lakin kulislerden doğru olduğu ve Başkan Usta’nın bazı kesimleri kastederek daha önce bir kaç şikayette bulunduğunu öğrendik. Böyle şeyler yanlış doğru değil. Böyle şeylerin ise üstü kapatılmamalıdır varsa gereği yapılsın ve kamuoyuyla paylaşılsın. Trabzonspor zarar görecek denmesin. Sonra böyle şeyler daha büyük şeyleri tetikliyor. Şunu da kesin olarak öğrendik Başkan Usta bugün uçakla gelecek ve derbiye katılacak. Gelecek tabiki. Başkan Trabzonspor’un başkanıdır ve bordo mavililerin lideridir şu anda. Yönetemeyebilir, hatalar yanlışlar yapabilir lakin başkanlık makamındadır. Tribünde taraftarlar demokratik bir şekilde tepkisini dile getirebilirler. Tezahüratlarıyla hem takımlarına destek olup hemde yönetimin yanlışlarını farklı yollarla dillendirebilirler. Olabilir. Bu erginlikte olunmalıdır. Başkan derbi maça mutlaka ama mutlaka gelecek gelmelidirde.. Takımının yanında olmalıdır. Futbolcusu malzemecisi başkanını protokolde görmeli ve ondan güç almalıdır.İpad ile maç izlememelidir. Takımı gol yediğinde de ipad’ini yada gözlerini kapamamalıdır. KBunu yağarsa takımı da taraftarları da mücadelesini sonlandırır. Sonuna kadar başkanından futbolcusuna teknik heyetinden malzemecisine kadar mücadelesini sürdürmelidir. Efsane böyle olunmuştur. Şampiyonluklar böyle gelmiştir.

YİNE BİR MEKAN VE YİNE SİLAHLAR

Trabzon’da dün akşam bir eğlence mekanında silahlı olay oldu. Böyle haberleri duymak istemiyoruz ama oluyor. Forum AVM’nin karşısındaki bu mekanda daha önce de kavga çıkmıştı. Ciddi şekilde sorun olmuştu. Neden böyle olur neden bazı güvenlik tedbirleri böyle noktalarda alınmaz. Böyle mekanlar Trabzon’da artsın gençler eğlensin istiyoruz. Olsun böyle yerler.. Karşı değiliz asla. Ama bazı noktalarda güvenlik tedbirleri alınsın. Mesela eğlence merkezlerine silahla nasıl giriliyor? Girilebiliyor? Bu konularda tedbirler üst seviyede olsun ki herkes gönül rahatlığı ve huzuruyla stresini atsın. Trabzon kenti son yıllarda eğlence konusunda olgunluğu bir türlü yakalayamadı. Tabi bu arada eğlence sektörüne hizmet veren öyle güzel markalarda yarattı ki bunları da takdir ediyoruz. Daha dikkatli ve tedbirli olunmasını istiyoruz derdimiz bu..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler