Anahtar Deliği 28.05.2018

Trabzon'da neler oluyor, kimler konuşuluyor?

Anahtar Deliği 28.05.2018

VE SİYASET ARENASININ ATEŞİ TRABZON’DA YÜKSELMEYE BAŞLADI 

 İYİ Parti Trabzon yöneticilerinden Serkan Kul, AK Parti’nin Milletvekili adayı Bahar Ayvazoğlu’nu hedef aldı.

Kendi milletvekili kadın adaylarından doktor Tuğba Bayraktar Aydın, ile kıyaslayan diplomalarını yazan Kul, Bahar Ayvazoğlu’nu parti nüfusunu kullanarak eşi Ali Ayvazoğlu’nu işçi statüsündeyken torpille önce İmam Hatip öğretmenliğine ardından da  Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü yaptığını öne sürdü.

Bu iddiasını sosyal medya hesaplarından paylaşan Serkan Kul, “ Trabzon'da Eşi işçi statüsünde çalışırken Önce İmam Hatip öğretmenliğine oradan Turizm İl Müdürlüğüne geçen, sonra kendisi Trabzon'a vekil olmaya çalışan kişiler Trabzon'a ne verecek, Gerçekten Trabzon Halkı torpile geçit verir mi..? Gerçekten Liyakat mı torpil mi der.. Devamı Gelecek…” ifadelerini kullandı. 

İktidardan bu iddiaya nasıl cevap gelecek bakalım..

ONLAR KÜLLİYEDE NOT EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gürmükçüoğlu, yeniden Trabzon’da ipleri eline aldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’dan aday gösterilmemesi ve İstanbul’dan listeye girmesi üzerine Başkan Gümrükçüoğlu, eski lobi ve hükmetme gücünü eline aldığı gözlendi. Başkan Gümrükçüoğlu, yine aynı şekilde devam mı edecek? Şimdi AK Parti’nin vekilleri ne yapacak? Gümrükçüoğlu’na hata yaptıran, yanlış yaptıran, doğruyu göstermek yerine yalakalık yapan tayfaya da gün doğdu. Yeniden o eski yüzler gülücükler eşiliğinde Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanında görülmeye başlandı. Süleyman Soylu Trabzon’dayken başkanın yanına yaklaşamayan, başkanın yanına yaklaştırmadı ‘hep bana’ diyen tayfa safları sıkılaştırıyor yine.. 

Lakin bu defa Başkan Gümrükçüoğlu daha önce 1 dikkat ediyorsa 10 dikkat etmesi gerekecek. Çünkü Süleyman Soylu döneminde yaşananlar AK Parti genel merkezinde ve külliyede not edilmiş! 

İşin diğer tarafında ise Trabzon’da Milletvekili adayları ne yapacak? Yani Büyükşehir tavrı nasıl olacak? Vekiller nasıl davranacak? Onlar açısından değişen birşeyin olduğunu düşünmüyoruz. AK Partili teşkilatlar da pek düşünmüyorlar. Çünkü “Bize dokunmayan yılan bin yaşasın” tarzında gelişen her türlü olaya şahit olduklarını biliyorlar.

O ESKİ SÜLEYMAN SOYLU GERİ DÖNDÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’dan neden aday gösterilmedi? İstanbul’dan neden gösterildi? Halen daha bu sorunun cevabını arıyorlar. AK Parti kulislerinde ve şehrin bir çok yerinde bu konuşuluyor.  Aslında bu soruların cevabını Süleyman Soylu, son konuşmasında verdi. Ne diyor Soylu; “Bugün, Erbakan’ın partisiyim diyenler, ben Atatürk’ün partisiyim diye sağda solda gezenler, ben milliyetçiyim diye yeni parti kurup naralar atanlar… hepsi Demirtaş çıksın diye söylüyor. Soruyorum, ne battı size, doğu ve güneydoğudaki huzur mu?”

İşte bu konuşmasından şu anlaşılıyor…

Muhalefete göndermelerinden, sert eleştirilerinden AK Parti İstanbul’da ciddi ağırlık kaybına neden oldu. Oraya ciddi aday yada adaylar gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Süleyman Soylu’yu oraya çekti.

AK Parti’nin kendi içinden aldığımız duyum bu yönde. Konuşmaları açıklamaları da bu yönde olduğuna göre doğruya en yakın tespit bu olsa gerek. Zaten hatırlarsanız Süleyman Soylu partide bazı sorunlar yaşadı. Bu nedenle aylarca fazla esmedi böyle gürlediği gibi gürlemedi. Şimdi yine o eski Soylu’ya döndü! Ana muhalefet partisi liderine bile gönderme yapmaya başladı artık! 
Haaa! Belkide öyle değildir de seçim arefesinde olduğu için böyle olması normaldir de denebilir..
Biz yine de kapıyı aralıklı bırakalım.
Bu arada Süleyman Soylu milletvekili aday tanıtım törenine gelecekti gelmedi. Nedenini de öğrenemedik. Son anda vazgeçmiş. Ama kesin Trabzon’a gelecek. 

OH BE NİHAYET KALDIRILDI

Trabzon’da uzun süredir tartışma konusu olmuştu.

Abuk subuk bir şekilde duruyordu.

Her gören ‘yahu bu nasıl iş’ diyordu.
Milyonlarca lira akıtılarak tarihi çevresi açılan, tarihinde ki görüntüye kavuşturulan İskenderpaşa Camisi önündeki imam evi prefabrik kulübe kaldırıldı.

Haber61 Haber Merkezi’miz de aylardır orada duran kulübe her an yazdı. Eleştirdi. Yeter dedi..

Halktan gelen tepkiye kulak tıkamadı aksine sesi oldu. Şimdi o kulübe kaldırıldı. Büyükşehir Belediye ekipleri o kulübeyi kaldırdı. 

Belediye ekiplerine bu geç müdahelelerinden dolayı sitem ediyor sonunda doğru yolu bulan yerel yöneticilere de ayrı selamlarımızı gönderiyoruz.

TRABZON MEDYASINDA NELER OLUYOR?

Karadeniz Gazetesi’nde yine bir değişim olabilir.

Her dönem yaşanan revizyonlar Trabzonspor son kongresi sonrası bu defa biraz öne alındı.

Gazetenin ilk olarak yazı işleri müdürülüğü için Turgay Beşyıldız’a teklif edildiği ve karşılıklı görüşmeler sonrası anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

Turgay Beşyıldız ile anlaşamayan Karadeniz Gazetesi, rotayı bu sefer Cevat Kol’a çevirdi.  

Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’nun önerisininde bunda payı olduğu belirtiliyor. Cevat Kol ile anlaştığı öğrenilen Karadeniz Gazetesi’nde patron Mehmet Ali Yılmaz’ın bu anlaşmayı şimdilik askıya aldığını duyduk.

Üçüncü bir isim olarak ise Fatma Yavuz’un yazı işleri müdürlüğü için adı geçerken Trabzon’un eski asbaşkanlarından Nevzat Ergüney’in de gazetede bir görev alması bekleniyor.

Bu arada gazetenin künyesinde İmtiyaz Sahibi kısmından ismini çıkartan patron Mehmet Ali Yılmaz, kendi yerine oğlu Soner Yılmaz’ı gazetenin başına getirdi.

Gelişmelerden rahatsız olan mevcut yazı işleri müdürü Kemal Bektaş’ın izine ayrılmak istediği ama gazetenin Bektaş’a genel müdür Miraç Özağcı’nın  ‘görevine devam et, biz seni bırakmayız’ dediği öğrenildi.

Kuzey Ekspres Gazetesi’nde şu sıralar Milletvekili aday adayı Zehra Ermiş konuşuluyor. Hasan Kurt’un kulis köşesinde yayınlanan Zehra Ermiş ile ilgili son kulis baya etki yaratmış.

Rahatsızlık vermiş. Zehra Ermiş Hasan Kurt’a yazılı bir de cevap vermiş.

Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun kastedildiği ifade edilen kulisle ilgili Zehra Ermiş, “Böyle birşey yok” diyerek düzeltme talep etmiş.

Düzeltme de herhalde yayınlayacak.  

Karadeniz’de Son Nokta Gazete’sinde ise spor anlamda bazı eksiklikler yaşandığı ve bundan dolayı Parton Selahattin Bahadır’ın rahatsız olduğunu öğrendik.

Spor sayfalarını daha güçlenmesi ve diğer bazı konular da da daha güçlü gazetenin olması için patron Bahadır’ın yeni yüzlerle yeni güçlü kalemleri gazete bünyesine katmak için Genel Yayın Müdürü Hasan Bahadır’ı görevlendirdiğini öğrendik.

Yani Karadeniz’de son Nokta’da seçim sonrası değişim bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler