Anahtar Deliği 25.11.2016

Anahtar Deliğinden bakmaya devam edeceğiz...

Anahtar Deliği 25.11.2016
TRABZONSPOR AKYAZI’YA KİMİ ATADI?

Trabzonspor Akyazı Stadyum açılışına hazırlanıyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta elinden geleni yapıyor. Onun döneminde işler çok hızlandı ve artık açılacak. Usta’nın bu konuda hakkını vermek lazım. Yiğiti öldür hakkını ver! Uğraştı takip etti didindi.. Bazı eleştiriler alsada ciddi şekilde uğraştığını biliyoruz. Şimdide kulüp idaresinden bir kişiyi Akyazı Stadyum ve tesislerin başına getirdi.

Bu isim spor camiasının yakından tanıdığı bir isim. Emrah Tok. Kulüpte idari menajerken Ersun Yanal’ın gelmesiyle kulüple bağlarını kopardı. Ardından İstanbul’a gitti ailesinin yanına. Başkan Usta onu bir süre sonra aradı ve görevini bildirdi. Şimdi Trabzon’da..  Önceki gün imzayı attı. Akyazı’nın herşeyinden o sorumlu. İşini bilen disiplinli biri.. Başaracağına inanıyoruz.

8. MADDEYE GENEL KURUL NE DİYECEK?

Trabzonspor’da 10 Aralık’ta yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesinde Başkan Muharrem Usta, camianın önde gelen isimleri ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyor. Başkan Usta, Trabzonspor eski başkanlarından Faruk Özak, Özkan Sümer, Trabzonspor eski asbaşkanlarından Hayrettin Hacısalihoğlu ve eski yöneticilerinden Mustafa Beyazlı ile bir araya geldi. 

Transferler, Akyazı gibi konular konuşuldu.

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu’nun da yer aldığı görüşmede Başkan Usta, eski başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun daha önce bu maddeyle yetki istediği fakat genel kurulda gelen eleştiriler üzerine geri çektiği 8. madde hakkındaki çalışma yaptığı ortaya çıktı. 

8.maddede şu  var;

"Gayrimenkul, menkul mallar, lisanslar, haklar ve her türlü mali değer ile ilgili olarak, bunların kulüp adına tescili, devri, mülkiyet değişikliği, kiralama ve benzeri her türlü işlemin kulübün ekonomik çıkarları gözetilerek yapılması konusunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi hususunun görüşülmesi ve oylanması"

Bu maddeyle Başkan Usta, Trabzonspor'un Kartal'da bulunan arazisiyle ilgili çalışma yapacak.  

Bakalım genel kurulda yetki alabilecek mi?

YARIN SEÇİM OLSA TRABZON’DA VEKİL SIRALAMASI DEĞİŞİR Mİ? 

Ak Parti Trabzon teşkilatlarında öyle şeyler konuşuluyorki merak etmemek elde değil. 

Mesela yarın seçim olsa Trabzon’da vekillerin sıralaması değişir mi?

Mesela Vekiller değişir mi?

Mesela vekillerin kaçı değişir kaçı değişmez?

Mesela kimler artık aday gösterilir?

Mesela kredisi biten vekil var mı?

Büyük bir çoğunluk ‘hayır hiçbir şey değişmeyecek’ diyor.

Ama ‘bazı isimler listeden çıkarılır’ diyenler de az değil.

Şöyle de yorumlayanlar var;

Bakan Süleyman Soylu artık Ankara’dan seçime girer. Cumhurbaşkanı Erdoğan onu bırakmaz. Bu defa listede oynama olur. Tepeye Adnan Günnar gelebilir. Ardından diziliş devam eder. Adnan Günnar bire gelmezse Muhammet Balta gelir. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da listeye girebilir. Böyle de bir ihtimal var. 

FETÖ operasyonları Trabzon’da listeyi ne derece etkileyecek?

İşte en ciddi ve tartıştıkları soru da bu..

Kimine göre yüzde 80 kimine göre hiç..

Biz hiç etkilemez diyenleri mantıklı bulduk sanki..

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMAYAN ÖĞRETMENLERİN SENDİKASI KİM? 

Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Kara, bu öğretmenler gününü de kutlamadı. 

Nedenini de şu şekilde açıkladı; 

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğinin sorunlarının ortaya konulduğu, çözüm önerilerinin yoğun olarak tartışıldığı, itibarının artırılması için en güçlü vurguların yapıldığı, öğretmenler arasındaki meslekî dayanışmanın en üst düzeyde gerçekleştirildiği, öğretmenlerle öğrenciler arasında öğretmenliğin önemini ve değerini açığa çıkararak duygusal atmosferlerin yaşandığı bir gündür.

Ancak Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tahsis edilen gün, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için merasimleri ve kutlamalarıyla sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların lütfuyla ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri milletin vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, mevcut haliyle, bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öğretmenler Günü, öncelikle karşılığını medeniyet değerlerimizin derinliklerinde bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon uygulamasının bir karşılığı olmaktan çıkarılmalıdır.”

HEY BNU! NEREDESİNİZ SESİNİZ ÇIKMIYOR?

“Trabzon’a nasıl katkıda bulunabiliriz?” sorusunu İstanbul’da bir başarı hikayesi yazan Trabzonluların sorduğu önemli bir sorudur. Rüzgarı ile deprem etkisi yaratan Bizim Neslin Uşakları(BNU) bu soruyu soranların başındadır.

“Neredesinizi, sesiniz çıkmıyor?” sorusunu yazarımız Recep Ergenç başkan Safa Yavuz Bayar’a sordu. Yanıt içimizi ferahlattı…

“Çalışmalarımız devam ediyor.

1-Geçen sene 75 kişiye burs veriyorken bu sene 85 kişiye burs veriyoruz.

2-Balo vs. yemekleri şehitlerimize saygı ve ekonomik koşullar nedeniyle erteledik.

3-Bedri Rahmi Eyüboğlu “Biz Mektup Yazardık Sergisi-Trabzon”, hazırlıkları son aşamada; aile son onayı ve sonrası baskılar hazırlanacak.

4-Trabzon BNU Mekanı, arkadaşlar yer konusunda anlaştı, artık Trabzon’da da toplantılar, eğitimler için bir mekanımız olacak.

5-Engelsiz Park Projesi proje devam ediyor ama finansmanı için sponsorluk görüşmeleri yavaş ilerliyor. (Malum ekonomik koşullar nedeniyle dönemsel zorlanıyoruz ve alternatif fonlar araştırıyoruz.)

6-Diğer küçük desteklerimiz-sponsorluklarımız gene mütevazi boyutta da olsa devam ediyor.

7-İhtiyaçlı İki şehit ailelerine yönelik bir projemiz daha var.”

Bunlar sadece size çalışmalarımızın devam ettiğini belirtmek için kısa başlıklar. Ama bahanemiz yok dönemsel bir moralsizlik hali de var (yalnız biz de değil) diyelim.”

BNU her zaman takibimizde olacaktır.

MUTLULUĞUNU PAYLAŞALIM

Geçtiğimiz günlerde Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİAD) 2. Olağan Genel Kurul’unu yaptı.

Başkanlığa yeniden iş adamı Alper Bektaş seçti.

"Alper Bektaş, Ali Sadık, Arzu Değirmenci, Cem Çapkınoğlu, Ender Aydın, Ercüment Ataman, Fatih Mollaveisoğlu, Halil İbrahim Mürtezaoğlu, İlyas Bektaş, Hanefi Mahitapoğlu, Mustafa Durmuş, Mustafa Kul, Okan Gündoğdu, Serkan Açıcı, Serkan Tokul, Vedat Uhcu, Zafer Ofluoğlu." gibi önemli isimler listesinde yer aldı.

Bektaş bir heyecan daha yaşadı bu ara..

Hemen söyleyelim duymayanlar için..

Üçüncü çocuğu dünyaya gözlerini açtı.

Mutluluğunu paylaşmak istedik.

Oğluna dedesinin adı Hasan’ı verdi.

Uzun sağlıklı güzel günler yaşaması dileğiyle..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler